Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Joosje stond in LINDA.meiden en hoopte ooit een filmprijs in New York te winnen... die droom is uitgekomen

Vorig jaar stond filmmaker Joosje Duk (22) in LINDA.meiden en vertelde daarin over haar droom ooit een filmprijs te winnen op een festival in New York. Inmiddels is haar wens uitgekomen en is haar film te zien (zie hieronder). 

| Maaike van de Graaf

Ook aan LINDA.tv vertelde Joosje over haar grote droom.

Lees ook
Elisa mag als enige Nederlander de Gucci-master volgen… maar die kost wel 26.000 euro

Droom komt uit
In december heeft de film van Joosje, genaamd NIGHT, de Huffington Post Arts Impact Award gewonnen op een filmfestival in New York. Dat is een filmprijs voor korte films van de Amerikaanse nieuwswebsite Huffington Post. Reden dat NIGHT de winnaar is? Van alle films werpt de film, volgens de jury, het beste licht op een actueel, politiek, sociaal of cultureel probleem. En daarmee komt de droom van Joosje uit.

Night
In NIGHT wordt de dynamiek tussen vier vriendinnen verstoord na een ongemakkelijke interactie met de bouncer van een hippe club. De korte film gaat over micro-agressies en subtiele vormen van racisme die makkelijk over het hoofd gezien worden.

En dit is NIGHT

SNACKS | MODE | LINDA.MEIDEN | LIFESTYLE

Bron: Joosje Duk / LINDA.meiden16 'INSTA FAMOUS' | Foto: LINDA.meiden16 / Dirk Kikstra

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser