Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

7 x waarom je de film 'The Greatest Showman' moet zien als je een rotdag hebt

Sinds vorige week draait ‘The Greatest Showman’ in de bioscoop, met Hugh Jackman in de hoofdrol. Tijd om te peilen wat pers en publiek ervan vinden. 

| Kirsten Zijderveld

Wij zijn er al uit: deze film moet je echt kijken als je je dag niet hebt.

Lees ook
Dakota Johnson doet wat wij niet durven: naar Angelina gluren tijdens Jennifers speech

Rondtrekkend circus
The Greatest Showman is een musical, geїnspireerd door het leven van P.T. Barnum (1810-1891). Het verhaal gaat over Barnum die zijn baan verliest nadat het bedrijf waarvoor hij werkt failliet gaat. Hij besluit een rondtrekkend circus te beginnen, met onder andere een vrouw met een baard en een lilliputter. De show wordt een gigantisch succes.

Zien
Dit is het debuut van regisseur Michael Gracey en uit de recensies blijkt wel dat het twee kanten op kan gaan met deze film: óf je bent fan, óf je vindt het helemaal niks. Wij zijn in ieder geval fan, en met onderstaande recensies en nog een paar extra leuke redenen leggen we je graag uit waarom.

1. ‘De Volkskrant’: ‘Die opgetuigde onzin vermaakt wel’
De krant omschrijft de film als vet vermaak en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. ‘De film wil de kijker ervan overtuigen dat Barnum zijn freaks juist van de armoede redde en ze hun waardigheid terug gaf. The Greatest Showman doet zich voor als een oprechte ode aan anders-zijn.’ Ook wordt de vormgeving van de film omschreven als ‘gelikt’ en is Hugh Jackman ‘de lijm die het flinterdunne script van Jenny Bicks en Bill Condon bij elkaar houdt’. Drie sterren.

2. ‘AD’: ‘Een visueel spektakel’
‘Jackman maakt van Barnum een bevlogen man die het oprecht goed meent met de mensen die hij opvoert in zijn shows. Dat hij daarmee ook veel weerstand bij religieuze groepen opriep nam hij voor lief.’ Het AD spreekt van de film als een visueel spektakel, maar vindt dat er geen diepgang in zit. Maar: ‘De muzikale intermezzo’s, geschreven door de componisten van La La Land, maken veel goed.’ Drie sterren.

3. ‘Filmtotaal’: ‘Extravagante ontsnapping uit de werkelijkheid’
Volgens ‘Filmtotaal’ moet je van popmuziek (met hier en daar een autotune) in combinatie met opera houden om deze musical te kunnen waarderen. Maar dát het een musical is is een pluspunt, want het is volgens de site een genre dat Hollywood nog steeds te veel links laat liggen. Verder is het ‘een prachtig in beeld gebrachte en extravagante ontsnapping uit de werkelijkheid dat de harde teleurstellingen van het leven tracht te doen vergeten, maar deze tegelijkertijd op het plotmatige vlak bagatelliseert. Drie sterren.

4. Bioscoopbezoekers zijn weg van de muziek.
Van de Internet Movie DataBase (IMDB) krijgt de film het cijfer 8 (/10) en op Moviemeter wordt-ie met 3,35 (/5) beoordeeld. Filmliefhebbers die ‘m in een Pathé-bioscoop hebben gezien, beschrijven de film onder andere als ‘De nieuwe Grease’, ‘Spektakel met geweldig acteerwerk en prachtige muziek’ en ‘Van begin tot eind een mooi verhaal’. Op Twitter geven liefhebbers toe dat ze hem wel vaker dan één of twee keer willen zien. En de soundtrack This is me? Die staat op repeat.

5. De soundtrack ‘This Is Me’.
Noemden we net al even. Deze track is eigenlijk sowieso al een reden om de film te zien. En ze hebben er ook nog eens een Golden Globe mee gewonnen. In onderstaande video zie je de behind the scenes-variant.

6. Deze waanzinnig grappige video van James Cordon.
Samen met Crosswalk The Musical deed de bekende komiek waar hij zo vreselijk goed in is: een inhaker maken.

7. En eerlijk is eerlijk: Zac Efron is niet verkeerd opgedroogd.
Leuke bijkomstigheid, toch?

The Greatest Showman draait sinds 4 januari in onze bioscopen. Gaat dat zien.

VIDEO'S | NIEUWS | LIJSTJE VAN DE DAG

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser