nieuws

Waarom je je telefoon nooit mee naar het toilet moet nemen

Waarom je je telefoon nooit mee naar het toilet moet nemen

Filmmaker Anthony van der Meer installeerde spyware op zijn smartphone, volgde een telefoondief en stond versteld van wat hij te weten kwam.

| Sjors Hofstede

Blendle tipt vandaag een verhaal uit Knack over de Nederlandse filmmaker Anthony van der Meer.

Lees meer
Trendsetter? Ed Sheeran heeft al een jaar geen mobiele telefoon

Tweede leven
Toen zijn smartphone werd gestolen en de politie hem niet verder kon helpen, besloot filmmaker Anthony van der Meer (23) een film te maken over het tweede leven van een gestolen telefoon.

Kort zoeken
Na kort zoeken op het internet, installeerde Van der Meer een spionageprogramma op zijn nieuwe telefoon. Deze liet hij bewust stelen, waarna hij de dief dagenlang in de gaten hield. Hij filmde de man, maakte foto’s van hem, luisterde zijn gesprekken af en volgde zijn ontmoetingen.

Makkelijk te bespioneren
“Ik was verbaasd dat bijna niemand besefte dat we zo makkelijk te bespioneren zijn via onze telefoon”, zegt Van der Meer. “We hebben allemaal een toestel in onze broekzak zitten waarmee onze handel en wandel perfect gevolgd kan worden. En je hoeft geen hacker te zijn om iemands telefoon te kunnen infiltreren.” De film Find my Phone is wereldwijd inmiddels meer dan zes miljoen keer bekeken.

Het hele verhaal over de zoektocht van Anthony lezen? Dan kan via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Knack | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser