Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Fien (Qmusic) over ruim vijf jaar 'schoon' zijn: 'Kanker heeft dagelijks invloed op mijn leven'

Het is borstkankermaand en daar is ieder op zijn eigen manier mee bezig. Ook Fien Vermeulen, die op haar 21e lymfeklierkanker kreeg. Vandaag is ze vijf en een halfjaar schoon en dat wil ze delen.

| Yara Mureau

‘Voor het eerst twijfelde ik of ik dit moest delen na deze controle’, schrijft ze op Instagram.

Instagrambericht

‘Mag ik mezelf na zoveel jaren schoon zijn nog toegeven dat kanker dagelijks invloed heeft op mijn leven? Als je niet meer kaal bent, je leven hebt opgepakt, een baan hebt, weer voor jezelf kan zorgen en zoveel hebt om gelukkig mee te zijn, voelt dat soms van niet.’ Praten wordt moeilijker, omdat Fien anderen niet wil belasten. En ook al is de angst steeds verder weg, vindt ze het moeilijk om erachter te komen wie ze echt is. ‘Ik weet het soms niet en kan in paniek raken als ik me bedenk dat ik geen idee heb wat ik nou allemaal aan het doen ben en wie ik wil zijn.’

View this post on Instagram

5.5 jaar 🍀Voor het eerst twijfelde ik of ik dit moest delen na deze controle. Mag ik van mezelf na zoveel jaren schoon zijn nog toegeven dat kanker dagelijks invloed heeft op mijn leven? Als je niet meer kaal bent, je leven hebt opgepakt, een baan hebt, weer voor jezelf kan zorgen en zoveel hebt om gelukkig mee te zijn, voelt dat soms van niet. Er over praten wordt moeilijker, een gesprek starten over wat je voelt al helemaal. Ik wil niet dat mensen denken: heb je haar weer. Maar het is er wel. De angst dat het terugkomt is door de jaren heen steeds een stukje meer naar de achtergrond verplaatst, daar ben ik dankbaar voor. Maar vanaf het moment dat ik op mijn 21e kanker kreeg, lijkt het wel alsof ik een Fien voor, tijdens en na ben geworden. Ik vind het moeilijk om die 3 met elkaar te vereenzelvigen. Wie ben je dan? Ik weet het soms niet en kan in paniek raken als ik me bedenk dat ik geen idee heb wat ik nou allemaal aan het doen ben en wil zijn. Juist iets om over te praten natuurlijk. Dus als ambassadeur van KWF geef ik hier het goede voorbeeld, voor alle ex patiënten en hun naasten: blijf een gespreksopening zoeken. Mijn liefste dokter Fijnheer doet dat door altijd minimaal een half uur uit te trekken terwijl hij eigenlijk maar 10 minuten heeft. Mijn mama doet dat ook. Een week geleden kreeg ik van haar een kaartje in de bus. Er stond op: If you don't know where you're going, any road will take you there. Dankjewel, dat je er bent en me blijft volgen in waar ik ook zit met mijn gedachten ♥️

A post shared by Fien Vermeulen (@fienvermeulen91) on

‘Dankjewel’

Ze roept ex-patiënten en hun naasten op. ‘Blijf een gespreksopening zoeken. Dat doet mijn dokter altijd en mijn mama doet dat ook. Een week geleden kreeg ik van haar een kaartje in de bus. Er stond op: If you don’t know where you’re going, any road will take you there. Dankjewel, dat je er bent.’ Wij spraken Fien over haar lymfeklierkanker en de klachten die zij daardoor nu nog dagelijks ervaart.

Lees ook
Fien (Qmusic) openhartig over hoe kanker haar kinderwens veel lastiger maakt

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND

Bron: Instagram | Foto: LINDA.171 / Carmen Kemmink

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser