Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ferry Doedens in 'RTL Boulevard' open over verlies collega-acteur Dave Mantel: 'Ik besefte het niet'

Ferry Doedens in 'RTL Boulevard' open over verlies collega-acteur Dave Mantel: 'Ik besefte het niet'

Begin december overleed oud-GTST acteur Dave Mantel. ‘RTL Boulevard’ interviewde Ferry Doedens, die een tijd lang de man van Mantel speelde in de populaire soap: ‘Ik werd niet goed toen ik het hoorde’. 

| Marlie van Zoggel

Ook vertelt Doedens in het programma openlijk over hoe het nu gaat met zijn drugsverslaving én zijn nieuwe liefde.

Eerste homohuwelijk

Ferry Doedens maakte in de bijna tien jaar dat hij de rol van Lucas Sanders speelt in GTST al een hoop mee, maar een van de hoogtepunten was toch wel het huwelijk tussen Lucas en Menno (gespeeld door Dave Mantel), het eerste homohuwelijk ooit in de soap. De schok was dan ook groot toen Mantel begin december plotseling overleed. “Ik besefte het eerst niet”, vertelt Doedens aan RTL Boulevard.

‘Intense samenwerking’

Ondanks dat de twee niet altijd even goed met elkaar konden opschieten (“Dave en ik konden elkaar soms echt in de haren vliegen”) kijkt Doedens toch met een goed gevoel terug op hun samenwerking: “Het was heel intens en heeft veel indruk op mij gemaakt.”

Lees ook
Vriendin Dave Mantel reageert op Instagram op zijn overlijden: ‘We hebben in rust afscheid genomen’

Nieuwe liefde

Naast het verlies van zijn collega, vraagt RTL Boulevard Doedens ook naar het privéleven van de acteur. In 2015 moest hij de serie tijdelijk verlaten wegens een drugsverslaving, maar inmiddels gaat het goed: “Ik heb er heel hard voor gevochten om weer terug te komen.” Dat de acteur zo goed in zijn vel zit heeft ook nog een andere reden, hij is namelijk verliefd op de Braziliaanse Raphaël: “Het is echt een hele leuke kerel.”

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL Boulevard | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser