nieuws

Moeder redt peuter uit sloot: 'Het had zó anders af kunnen lopen'

Moeder redt peuter uit sloot: 'Het had zó anders af kunnen lopen'

Wat begon als een dag uitzieken op de bank, eindigde voor Femke (32) met een heldendaad. In een persoonlijk verhaal op de mamablog Love2BeMama vertelt ze hoe ze een kind uit een sloot redde. 

| Steve van Velzen

Femke: “Ik hoorde plots angstaanjagend gegil van een kind.”

Lees ook: Moeder overleden Mees (12) schrijft emotionele brief: ‘Ik ben je kwijt, hartstikke kwijt’

Adrenaline
Toevallig was Femke die bewuste dag ziek thuis. Na de angstaanjagende gil van het kind sprintte Femke zonder na te denken naar buiten. “Voor ik het wist had ik zes trappen achter mij liggen en stond ik aan de waterkant, waar ik zag hoe het kindje enkel nog zijn gezichtje boven water wist te houden.” Femke twijfelde geen moment en sprong in het water om het kind aan de kant te trekken. “Alles ging razend vlug en de adrenaline gierde door mijn lijf.”

Het had zó anders af kunnen lopen
“Eenmaal aan de kant kwam de moeder van het drie jaar oude ventje aangesneld. Toen ik hem daar zag staan rillen van de kou, brak mijn hart. Het had zó anders af kunnen lopen.” Femke was vooral verbaasd dat de moeder van het jongetje zijn oudere broertje de les las, omdat hij beter op had moeten letten. “Heel brutaal heb ik de moeder onderbroken en gezegd dat ze de verantwoording niet bij het oudere broertje mag leggen. Zij is namelijk verantwoordelijk.”

Oproepje aan gemeenten
“Water heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen.” Ze doet een oproepje aan gemeenten: “In hoeverre is het verstandig of nodig om een sloot achter een speeltuin/basketbalveldje te laten lopen, vraag ik me af? Misschien tijd voor aanpassing?”

Lees hier het hele verhaal van Femke.

Lees ook: Politie deelt video van redding bijna verdronken peuter

NIEUWS

Bron: Love2BeMama

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser