Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Facebook trekt spaarpot leeg voor investeringen in community's

Facebook trekt spaarpot leeg voor investeringen in community's

Facebook heeft vandaag een wereldwijd initiatief onthuld waarbij wordt geïnvesteerd in de mensen die community’s opbouwen. En die investering is flink: het gaat om tientallen miljoenen dollars.

| Merel Boudrie

Dat schept verwachtingen.

Lees ook
Facebook test ‘afkeurknop’ voor kwetsende en ongepaste berichten

Steuntje in de rug
De presentatie van het initiatief was vandaag in Londen, waar community-leiders van over de hele wereld samenkwamen. Kort samengevat gaat het om een Community Leadership-programma, dat wordt aangeboden aan mensen die via Facebook-apps en diensten over de hele wereld community’s opbouwen. Met die ondersteuning zouden ze veel meer voor elkaar kunnen krijgen.

Programma’s
Facebook stelt voor het programma dus tientallen miljoenen dollars beschikbaar, waaronder tien miljoen aan beurzen die rechtstreeks bedoeld zijn voor mensen die community’s opbouwen en beheren. Zo worden er bijvoorbeeld opleidingen en trainingen gegeven, zoals het fellowship-programma. Daarvoor worden maximaal honderd leiders geslecteerd, die ieder maximaal vijftigduizend dollar ontvangen. Dat geld kunnen ze vervolgens specifiek inzetten voor een community-initiatief. Ook kunnen maximaal vijf leiders een financiering van maar liefst een miljoen dollar ontvangen.

Mensen maken massaal gebruik van social media, maar wat gebeurt er als je daar opeens van afkickt? Nou, dit:

 

NIEUWS | TECH

Bron: Facebook | Foto: Hollandse-Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser