Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Facebook ontdekt beveiligingslek: vijftig miljoen accounts getroffen

Facebook ontdekt beveiligingslek: vijftig miljoen accounts getroffen

Facebook heeft een lek gevonden in zijn sociale netwerk waardoor hackers toegang hadden tot de accounts en persoonlijke informatie van vijftig miljoen gebruikers.

| Elisa Heisen

Het bedrijf heeft het lek gedicht en de politie ingelicht.

Buit onduidelijk

Ook de Ierse privacywaakhond is door het bedrijf ingelicht, omdat het Europese hoofdkantoor van Facebook in Ierland is gevestigd. Facebook onderzoekt nu of de hackers de data van gebruikers daadwerkelijk hebben buitgemaakt. Ook weet het bedrijf nog niet waar de hackers vandaan kwamen.

Functie tijdelijk uitgeschakeld

De hackers maakten gebruik van een fout in de code van de ‘View As’-functie. Daarmee kunnen Facebook-gebruikers zien hoe hun profiel er voor anderen uitziet. Die functie is tijdelijk uitgeschakeld. Het lek is ontstaan in juli 2017 toen Facebook de functie om video’s te uploaden aanpaste.

Veiligheidsmaatregelen

De 50 miljoen getroffen accounts moeten uit veiligheidsoverwegingen opnieuw inloggen als ze Facebook in willen of een website of app die aan het sociale netwerk is gekoppeld. Ook 40 miljoen andere accounts die het afgelopen jaar de ‘View As’-functie hebben gebruikt moeten uit voorzorg verplicht opnieuw inloggen voordat ze weer op het sociale medium kunnen. De gebruikers krijgen bovendien een melding met uitleg.

Lees ook
Facebook-schandaal heeft gevolgen: aantal Europese gebruikers neemt voor het eerst af

NIEUWS | TECH

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser