Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Excuses (en korting) van Apple voor communicatie over trage oude iPhones

Excuses (en korting) van Apple voor communicatie over trage oude iPhones

Onlangs gaf Apple toe oudere iPhone-modellen soms trager te maken als de accu veroudert, om te voorkomen dat ze uitvallen. Dat leverde het merk een enorme bak kritiek op. En dus zijn er nu excuses.

| Justine Wouterson

Als goedmakertje gaat Apple ook zestig procent korting geven op nieuwe iPhone-batterijen.

Lees ook
Apple geeft toe: oudere iPhones worden bewust trager gemaakt

‘Aftakeling’ batterij inzichtelijk
Op haar website biedt Apple excuses aan voor de manier waarop is gecommuniceerd. “We hebben nooit – en zullen nooit – bewust de levensduur van onze producten verkorten. Om het vertrouwen terug te winnen van iedereen die aan Apple’s intenties heeft getwijfeld, treffen we een aantal maatregelen.” Vanaf januari wordt de vervanging van een batterij van de iPhone 6 en nieuwere toestellen goedkoper. Ook komt nieuwe software beschikbaar om meer zicht te krijgen op de levensduur van de batterij.

‘Meer nieuwe toestellen verkopen niet het doel’
Het technologiebedrijf gaf vorige week toe de toestellen, waaronder iPhone 6, 6s en SE, in bepaalde gevallen bewust trager te maken om ervoor te zorgen dat een telefoon niet uitvalt op een belangrijk moment. Er waren al langer geruchten dat Apple oudere telefoons trager zou laten werken. Boze tongen beweerden dat dat tot doel had om mensen te bewegen een nieuwe iPhone te kopen. Apple weerspreekt dat.

Over de korting op nieuwe iPhone-batterijen volgt binnenkort meer informatie op de website van Apple.

LINDA.GEEFT KORTING
Nog meer korting pakken? Speciaal voor de feestdagen (en de weken daarna) opent LINDA. een webwinkel vol toffe spullen met korting. En we bezorgen ook nog eens alles gratis bij je thuis. Shoppen voor een fijn prijsje doe je hier.

NIEUWS | BUITENLAND | TECH

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser