nieuws

Excuses en coming out Kevin Spacey (58) na beschuldiging seksuele intimidatie

Excuses en coming out Kevin Spacey (58) na beschuldiging seksuele intimidatie

Kevin Spacey zou als 26-jarige geprobeerd hebben sex te hebben met een minderjarige. Anthony Rapp zegt dat de Oscarwinnaar tijdens een feestje in 1986 bovenop hem klom.

| Martine Schut

De Star Trek: Discovery-acteur was toen veertien jaar.

Lees ook
Mannen door het stof om schuld bij seksuele intimidatie met #Ihave

Geschrokken
“Hij tilde me op, legde me op bed en klom bovenop me, op een seksuele manier. Hij nam me vast zoals een bruidegom zijn bruid over de drempel draagt. Ik verweerde me niet meteen omdat ik niet het besef had wat er gaande was en ineens lag hij bovenop me”, vertelt de acteur in een interview met BuzzFeed. Rapp duwde de acteur van zich af en verliet geschrokken het appartement. Het schandaal rond Harvey Weinstein gaf Rapp de moed om naar buiten te treden met zijn verhaal.

Heel erg sorry
Spacey biedt via Twitter zijn oprechte excuses aan. Hij zegt zich de feiten niet te kunnen herinneren. ‘Maar als klopt wat hij zegt ben ik hem mijn diepste verontschuldiging verschuldigd.’ De acteur vermoedt dat dat dan in een dronken bui gebeurd is en het spijt hem dat Rapp jarenlang heeft rondgelopen met de nare herinneringen aan die avond.

Uit de kast
In de tweet laat Spacey ook nog weten dat hij voortaan openlijk als homoseksueel door het leven gaat, nadat hij jarenlang relaties met zowel mannen als vrouwen had. ‘Dit verhaal heeft me ertoe aangezet om andere dingen in mijn leven aan te pakken. Ik weet dat er verhalen over mij zijn en dat sommige verhalen gevoed worden door het feit dat ik mijn privacy zo bescherm.’ Spacey sprak zelden over zijn privé-leven. Hij weigerde tot nu ook altijd in te gaan op geruchten over zijn seksualiteit.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: BuzzFeed | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser