Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vechtsporter Ernesto Hoost: ‘Mijn ex zal nu een stuk rijker zijn dan ik'

Vechtsporter Ernesto Hoost: ‘Mijn ex zal nu een stuk rijker zijn dan ik'

In de allereerste LINDA.man praat vechtsporter Ernesto Hoost (50, foto) openhartig over zijn carrière en gestrande huwelijk: ”Ik kwam erachter dat ik door iedereen was opgelicht.”

| Marcel van Roosmalen

”En toen mocht ik ook nog eens de helft van mijn geld aan m’n ex geven”, gaat hij verder.

‘Vies spelletje’
Tijdens de loopbaan van Ernesto werden er allerlei schimmige deals over zijn rug gesloten. Hierdoor is-ie veel geld misgelopen: ”Ik vroeg me altijd af waarom andere vechters veel meer startgeld kregen, terwijl ik toch de kampioen was”, zegt hij. ”Er bleek een smerig, vies spelletje gespeeld te zijn: mijn manager heeft jarenlang te lage contracten afgesloten. Ik heb hem ermee geconfronteerd en toen hij op zijn kinderen zwoor dat het niet waar was, begon ik te twijfelen. Maar ik zag aan zijn hoofd dat ik gelijk had.”

‘Onverteerbaar’
Nog maar net van deze financiële klap bekomen, strandde het huwelijk met Ernesto’s toenmalige vrouw. ”En zij kreeg nog de helft van mijn geld”, legt hij uit. ”De wet is de wet, dat weet ik. Ik heb het inmiddels geaccepteerd. Maar het heeft wel pijn gedaan, die scheiding. Zij woont tegenwoordig in een afbetaald huis, wat ze met haar werk, ze is kapster, nooit had kunnen betalen. ”Ze zal een stuk rijker zijn dan ik”, aldus de vechtsporter. ”En dat vind ik onverteerbaar.”

Het hele interview met Ernesto Hoost lees je in de kersverse LINDA.man. Bestel ‘m hier of lees via Blendle.

NIEUWS | BEKEND | LINDA.MAN

Bron: LINDA.man | Foto: LINDA.man / Jeroen Hofman

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser