nieuws

Erland Galjaard is kritiek zat

Erland Galjaard is kritiek zat

Erland Galjaard, de grote baas van RTL en man van Wendy van Dijk, heeft in een interview met het Algemeen Dagblad gezegd dat hij de lading kritiek op de programma’s van zijn zenders meer dan zat is. 

| Lieve Op den Buysch

Nog voordat er een minuut beeld is uitgezonden, schreeuwen zogenaamde deskundigen moord en brand dat wij over de rug van mensen, kinderen zelfs, kijkcijfers willen scoren, aldus Erland.

Een bak stront
Erland spreekt voor het eerst publiekelijk over de ophef rond het programma Project P. en is het niet eens met de bergen kritiek die de zender over zich heen krijgt: Er wordt gezegd we alleen maar geld willen verdienen. En het publiek gelooft het, want ja, het is op Nieuwsuur. Uiteindelijk volgen de scheldpartijen op websites. Hij vervolgt het gesprek door te vertellen dat ze wel degelijk veel positieve reacties ontvangen: We ontvangen heel veel mailtjes van de kinderen die zich ontzettend geholpen voelen door Project PEn we doen ook aan nazorg. Maar ach, dat wil niemand meer horen, aldus Erland. 

Geld verdienen over rug van anderen
Volgens Erland zou hij bij de publieke omroep overal mee wegkomen, maar omdat het bij de commerciële omroep wordt uitgezonden is het volgens iedereen meteen exploitatie: De hele sfeer is constant: wij verdienen over de rug van die mensen. Zo is het niet. Ja, we maken amusement met programma’s, maar óók programma’s waarin we maatschappelijke thema’s aankaarten. 

Nieuwe baan
Galjaard vertelt dat hij onlangs benaderd is voor een overstap naar de NPO om dezelfde functie te bekleden. Erland heeft vriendelijk bedankt: Daar moet alles over zes schijven langs bestuurtjes en stichtingsbazen. Hier schakel ik veel sneller. 

 

NIEUWS | BEKEND

Bron: Algemeen Dagblad | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser