nieuws

Eric Corton openhartig in 'AD' over drank, drugs én zijn gewichtsverlies van ruim 25 kilo

Eric Corton openhartig in 'AD' over drank, drugs én zijn gewichtsverlies van ruim 25 kilo

Presentator en acteur Eric Corton (49) was een stevige drinker en was een tijd ook niet vies van een snuifje cocaïne. Inmiddels gaat hij zonder deze verdovende middelen door het leven en viel hij ruim 25 kilo af.

| Boris Lemereis

In AD geeft Eric negentien levenslessen, waarin hij bijzonder openhartig is over zijn verleden.

Lees ook
Opdat we niet vergeten: Eric Corton deelt aangrijpende video

Cocaïne
Erics tactiek om slechte gewoontes af te leren? Abrupt stoppen. Zo vertelt hij over zijn cocaïnegebruik: “Ik kon dóór, en dóór, maar ik werd er geen leuker mens van, egoïstisch. Ik ben er zeven jaar geleden in één keer mee opgehouden”

Reacties
Zo ging het ook met drank, al was dat voor zijn omgeving even wennen. Het valt Eric op hoe anders mensen dan reageren. “Niemand zegt: ‘Ah, doe niet zo flauw, neem nog een snuif’’.” Hij kapt het soms af door te zeggen dat hij voormalig alcoholist is. “Anders snappen mensen het soms niet.”

Alcoholist
Dat laatste is niet helemaal gelogen, zo vertelt Eric. “Ik wás alcoholist. Ik dronk minstens een fles wijn per dag. Op sommige dagen was het een flesje vóór het eten, een flesje tijdens het eten, en dan was het al wat veel, maar dan trok ik er nog een open.”

De eerste tien kilo
Door de drank van de ene op de andere dag te laten staan, verloor Eric Corton een hoop gewicht. Toen hij stopte met drinken woog hij 123,8 kilo en was 1,96 meter. “Ik zat gevangen in een soort Michelinpak, overal vet. Nu weeg ik 98,5 kilo. De eerste tien kilo’s vlogen eraf alleen al door de drank te laten staan.”

Burn-out
De presentator vertelt ook over de burn-out die hij in 2010 kreeg. “Het waren zulke krankzinnige dagen dat ik op een gegeven moment geen gas meer kon geven. Ik werd ziek, echt ziek”. Hij ging in therapie, en het bracht hem er onder meer toe te stoppen als presentator op Radio 1.

Lees het hele openhartige interview met de negentien levenslessen van Eric Corton in het AD.

Lees ook
Eric Corton is te zien in de nieuwe LINDA.tv-serie ‘De Vlucht’

Eric Corton speelde vorig jaar een rol in de LINDA.tv-serie De Vlucht. In onderstaande video vertelt hij er kort over. De eerste aflevering vind je hier.

NIEUWS | BEKEND | #HOUVOL

Bron: AD | Foto: LINDA.154 / Wendelien Daan

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser