Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Er zijn grenzen: Dumpert gaat 'te ver' met grap over Anne Frank

Er zijn grenzen: Dumpert gaat 'te ver' met grap over Anne Frank

De mediawebsite Dumpert staat erom bekend grenzen op te zoeken met ‘humoristische’ video’s en foto’s. Maar deze foto van Anne Frank vinden veel lezers echt te ver gaan.

| Raounak Khaddari

Daarop draagt Anne Frank een sweater waarop de tekst: ‘Coolest jew in the showerroom’ staat.

Lees ook
The Weeknd verbreekt banden met H&M na ophef om ‘ongepaste’ foto van jongen in apentrui

Randjes
Op de site van Dumpert kunnen gebruikers hun eigen video’s en foto’s uploaden. En eerlijk is eerlijk: het platform staat niet bekend om de politiek correcte humor. Gebruikers zoeken vaak het randje op en gaan daar soms, zoals bij de foto van Anne Frank, overheen.

Reacties
Dat blijkt onder andere uit de reacties die onder de foto op de site zijn gezet: ‘Persoonlijk houd ik wel van op het randje. Deze gaat er overheen. Schaamteloos.’ Een andere ‘reaguurder’ vindt de actie ‘echt onder de gordel’ en ‘te ver’ gaan.

Racisme
De tekst op de trui van Frank is volgens het platform een reactie op de commotie die ontstond om een foto van H&M. De winkelketen kwam onder vuur te liggen om een foto van een zwart jongetje in een trui met de tekst: ‘Coolest monkey in the jungle.’ Veel mensen vonden de foto racistisch of beledigend en besloten daar variaties op te maken. Zo ook de omstreden foto van Anne Frank.

Hypocriet
Onder de reacties bij de foto vinden bezoekers ook dat er met twee maten wordt gemeten. Zo vindt een bezoeker van de site het ‘hypocriet dat Coolest Monkey wel moet kunnen, maar Coolest Jew te ver gaat’. En een ander reageert met: ‘Alles is hier toegestaan als het over moslims, finnen of andere ‘ongewensten’ gaat. Maar een harde grap over de holocaust, daar ligt bijna een grens. Extreem hypocriet.’

NIEUWS | OPMERKELIJK

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser