Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Negentig Engelse voetbalsupporters aangehouden na misdragingen op de Wallen

Engelse voetbalfans zorgden gisteren voor veel onrust op de Amsterdamse Wallen. Zo werd onder meer met blikjes gegooid en werd één agent mishandeld. De Mobiele Eenheid moest ingrijpen.

| Marloes van Wijnen

Op beelden is te zien hoe de Mobiele Eenheid met wapenstokken slaat als de supporters weigeren weg te gaan. (Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren).

Lees ook
Dronken schreeuwend door de straten: Filemon filmt onbeschofte toeristen op de Wallen

Negentig aanhoudingen

Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Geruchten dat fietsen in de gracht zijn gegooid, kon de woordvoerder niet bevestigen. Donderdag werden er bij opstootjes in het centrum al 25 Engelse hooligans gearresteerd en gisteren kwamen daar nog eens ruim negentig arrestaties bij. De voetbalhooligans gooiden onder meer bierflesjes naar de politie en één agent is mishandeld, laat de woordvoerder weten. Zijn belager raakte gewond bij z’n aanhouding en is naar het ziekenhuis gebracht.

Engelse supporters de Wallen

Engelse supporters

In Amsterdam zijn er dit weekend zo’n 4500 Engelse supporters op de been voor de oefeninterland op vrijdag tegen Oranje. Een grote groep hield zich gisteren voor de wedstrijd op in het Wallengebied. In de rest van de hoofdstad was de sfeer volgens de woordvoerder gemoedelijk. De meeste supporters trokken in de namiddag naar het stadion en volgens de politie is de rust inmiddels teruggekeerd. De fans die zijn opgepakt hebben de wedstrijd moeten missen.

In onderstaande video’s is te zien hoe de supporters zich lieten gaan op Amsterdamse Wallen.

VIDEO'S | NIEUWS

Bron: ANP/AT5 | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser