nieuws

Ellens vader is pedofiel: 'Hij was een magneet voor kinderen'

Ellens vader is pedofiel: 'Hij was een magneet voor kinderen'

In de Vlaamse HUMO lazen we het aangrijpende verhaal van Ellen (17).  Op een vrijdag kwam ze van school en haar huis zat vol met politiemensen. Haar moeder vertelde haar huilend: Papa gaat naar de gevangenis, hij is een pedofiel.

| Emma van Kronenburg


De vader van Ellen zou de zogenaamde spin in het web zijn bij een kinderpornonetwerk. De politie was hem al jaren op het spoor.

Geen vermoeden
De ochtend van zijn arrestatie nam ik de bus naar school en zag ik onderweg een politiewagen door de buurt rijden, vertelt Ellen aan HUMO. Ik dacht dat ze er waren om boetes uit te delen. Zelfs toen haar moeder een berichtje stuurde dat ze naar huis moest komen, vermoedde ze niets: Misschien ligt oma in het ziekenhuis, dacht ik, of is de kat overreden.

Huiszoeking
Toen Ellen thuiskwam, was de huiszoeking nog bezig. Ellen mocht het huis niet uit: Ze doen net alsof je een mededader bent, alsof jij het hebt gedaan. Mijn computer met alle foto’s uit die tijd ben ik kwijt. Ik had een oude van mijn vader en daar was ook materiaal op gevonden.

Kinderbescherming
De kinderbescherming vertelde Ellen dat zij en haar broertje weg moesten uit het dorp: Het zou heel groot in de media komen en dat was niet veilig voor ons. Ik had ook nog een pleegbroertje, maar die is nooit meer naar huis gekomen. Die hebben ze opgehaald bij school en ergens naartoe gebracht. Ik heb hem nooit meer gezien.

Media
Haar vader kwam inderdaad veel in de media: Met heel veel foto’s. Ze zetten dan zo’n balkje voor zijn gezicht, maar als je mijn vader ooit gezien hebt, weet je dat dat niet veel zin heeft. Hij werd afgeschilderd als een monster. Haar vader verdween voor jaren achter de tralies en haar moeder kon de hypotheek niet meer betalen. Het was mijn vaders huis, maar omdat hij geen geld had verhaalden ze alles op mijn moeder. We verhuisden naar een huurwoning en moesten heel zuinig leven. Ellens jeugd was voorbij: Ik moest zorgen voor mijn broertje want mijn moeder was vaak ziek. Ik zorgde dat hij op tijd naar school ging en zijn huiswerk maakte, en moest zelf ook nog naar school.

‘Mijn vader was een magneet voor kinderen’
Mijn vader was een grote teddybeer, een magneet voor kinderen. Hij werkte als hulpverlener in de jeugdzorg. Als ik ergens met hem kwam, waren er altijd kinderen die mee kwamen stoeien. Daar zag ik helemaal niks seksueels in. Mijn vader heeft een buurjongetje misbruikt. Die jongen was heel aanhankelijk bij mijn vader. Altijd knuffelen en kusjes geven. Zijn ouders waren gescheiden en hij zag zijn pa bijna nooit. Ik dacht gewoon dat het een heel aanhankelijk jochie was dat zijn vader miste.

‘Hij wilde mijn pleegbroertje misbruiken’
Ellen begreep plotseling ook waarom zij en haar broertje geen pleegzusje kregen, maar een pleegbroertje: Mijn vader valt op jongetjes. Zijn doel was een pleegkind in huis te halen om het te kunnen kneden tot een perfect slachtoffer. Mijn vader heeft toegegeven dat hij van plan was hem te misbruiken, maar het is er nooit van gekomen. Van de ene op de andere dag was ik hem ook kwijt. Ik dacht altijd dat ik een leuke jeugd had, met veel vriendjes, een leuke papa en een lieve mama. En dan besef je plots dat dat niet waar was. Het was eigenlijk een kutjeugd.

NIEUWS

Bron: HUMO | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

M.M.

Vreselijk! (Spreek ik helaas ook uit eigen ervaring) En wat een manco dat voor deze kinderen geen lotgenotengroepen zijn. Mijn kinderen zouden hier iig graag naartoe gaan, als het er was.

Jos AaldersJos Aalders

Als pleegouders niet goed worden geschreend , lopen deze betreffende kinderen die al genoeg hebben meegemaakt het risico om van de regen in de drup te vallen, met alle gevolgen van dien.Wij moeten echter wel het koren van het kaft kunnen blijven scheiden, want er zijn nou eenmaal (helaas) ook slechte ouders, pleegouders, verzorgers : https://www.linkedin.com/pulse/pleegouders-beter-screenenanders-valt-kind-van-de-regen-jos-aalders?trk=mp-reader-cardGelukkig zijn de meeste ouders , pleegouders ook goede ouders,verzorgers, en door goed te screenen kan men dat zo houden.

Dutch Child CenterDutch Child Center

Uithuisplaatsing is niet altijd de beste oplossing. Vaak wordt een uithuisplaatsing ook preventief gedaan. Een kind is het beste af in de thuissituatie met ambulante thuisbegeleiding. Dit is veel goedkoper en effectiever. Nu is het wachten op de omslag in denken bij politiek en gemeenteraadsleden. Het belang van het kind moet voorop staan en niet het financiele gewin van de Jeugdbeschermingsmedewerkers voorheen Jeugdzorg.

Roxanne van VlotenRoxanne van Vloten

Ik weet goed wat ze mee maakt ik heb ook een groot gedeelte mee gemaakt maar ik was uit huis geplaaast voor 5 jaar! Ik kan er ook over mee praten! Echt balen voor dr

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser