eiergate

We lijken alweer over onze 'eierangst' heen

We lijken alweer over onze 'eierangst' heen

Ben jij nog bang om eieren te kopen na al het nieuws over het fipronil-schandaal? Dan ben je een van de weinigen, want volgens ‘de Volkskrant’ zijn we over onze eierangst heen.

| Lisa Koetsenruijter

De krant deed een belronde langs supermarkten, en concludeert: eieren vinden weer gretig aftrek.

Lees ook
Pluimveehouder Rianne vertelt hoe eiergate haar bestaan bedreigt

Stijgende lijn
Aan het begin van de ‘eiercrisis’ liepen de verkoopcijfers hard terug, schrijft de Volkskrant. Maar na ‘die korte schrikreactie’ gaat het nu weer goed met de eierverkoop. Zo laat een woordvoerder van Plus Supermarkten weten: “We hebben vorige week inderdaad een daling gezien, maar inmiddels zit er een stijgende lijn in de verkoop. We verwachten snel weer op een normaal niveau te zitten.’

Makkelijker
Bij Emté zien ze ‘dat de consument nu alweer makkelijker een doosje eieren uit de schappen pakt’, aldus een woordvoerder. Hoe snel het weer als voorheen zal zijn, durft hij niet te zeggen. “Eieren zijn ook pas een dag of twee weer volop verkrijgbaar.”

Uitsmijters populair
De uitsmijters in restaurants worden nog steeds besteld. Althans, in Het Bevertje in Dordrecht. Vorige week verkondigde de kok van die uitspanning in het AD dat gasten eiergerechten even oversloegen. Serveerster Rebecca Jongenengel ziet het anders: “Een dag na dat artikel serveerden we vijftien uitsmijters aan één tafel. En ook onze omeletten lopen prima. Slechts een enkeling zegt nu nog geen eitje te willen, maar dat is alles.”

De rest van de belronde van de Volkskrant ook lezen? Het hele artikel vind je hier.

NIEUWS | ETEN & DRINKEN | EIERGATE

Bron: de Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eiergate

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser