Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Eerste lopers van start in Nijmeegse Vierdaagse

Eerste lopers van start in Nijmeegse Vierdaagse

Vanochtend om 04.00 uur was het dan zover: de start van de 102ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse. De vroegste vertrekkers zijn de mensen die het parcours van vijftig kilometer afleggen.

| Martine Schut

Daarna volgen de lopers voor de veertig kilometer en de dertig kilometer.

De eerste

De eerste wandeldag staat bekend als de Dag van Elst. De lopers trekken door de Betuwe richting Arnhem en komen via Bemmel weer terug naar Nijmegen. Zo’n 44.480 wandelaars hebben zich dit jaar gemeld voor de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Boven de negentig jaar

Aan de Vierdaagse doen dit jaar 82 nationaliteiten mee. Voor het eerst doen er ook mensen mee uit Eritrea, Gambia, Oman, de Palestijnse gebieden en Tanzania. Drie deelnemers zijn 91 jaar of ouder. Maar er zijn ook een aantal heel jonge wandelaars. Belle, Darja, Esmee, Gijs, Julia en Tim verschijnen vandaag aan de start voor hun allereerste Vierdaagse. Ze zijn allemaal geboren op 31 december 2006 en zijn dus elf jaar oud. Ze lopen elke dag dertig kilometer.

Bloedheet

In totaal verschenen 2.951 deelnemers niet bij de inschrijfbalies op de Nijmeegse Wedren. Dat zijn er driehonderd meer dan bij de Vierdaagse-editie van 2017. Dat drieduizend mensen het laten afweten heeft mogelijk te maken met het warme weer. Voor morgen en de vrijdag zijn temperaturen voorspeld die richting de 30 graden gaan. Tips van de organisatie: neem vooral veel drinken mee. Het Rode Kruis: “Neem ook af en toe een bouillonnetje of sportdrankje voor de nodige zouten en mineralen. Of eet een zakje chips.”

Vorig jaar

Vorig jaar liepen 38.409 mensen de Vierdaagse uit. Bijna negen procent van de mensen die zich hadden aangemeld, viel uit. Hulpverleners behandelden 16.551 blaren en gebruikten zo’n twintig kilometer tape.

Lees ook
Warm badderen even gezond als half uur wandelen? Niet helemaal

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser