Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Een Netflix-serie kan er bij jou heel anders uitzien dan bij je vrienden

Een Netflix-serie kan er bij jou heel anders uitzien dan bij je vrienden

Dat Netflix precies weet wat jij wil zien en er zo voor zorgt dat je blíjft bingewatchen, is niks nieuws. Maar wist je ook dat series en films er bij jou heel anders uit kunnen zien dan bij je vrienden?

| Marloes van Wijnen

En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet de daadwerkelijke afleveringen en seizoenen, maar de plaatjes en teksten op de homepagina.

Lees ook
Waarom we meer gaan betalen voor Netflix

Trucje
Op The Netflix Tech Blog wordt precies uitgelegd hoe de streamingdienst dit doet. Die plaatjes en teksten worden namelijk zorgvuldig uitgekozen, omdat ze ervoor moeten zorgen dat een serie of film jou aanspreekt. Voorbeeldje: heb je een keer een romantische film gezien? Dan krijg je niet alleen maar aan de lopende band suggesties voor romantische films te zien, maar óók films die niet per se ‘romantische komedies’ zijn, maar een andere genre hebben. Van deze films worden dan de romantische shots uitgelicht.

Deze verschillende uitgelichte afbeeldingen zijn er bijvoorbeeld voor de serie Stranger Things:

Vormgeven op voorkeuren
Dit trucje heeft ook een naam: personalized recommendation, en wordt bijvoorbeeld ook toegepast op basis van jouw favoriete acteur of actrice. Het komt er dus op neer dat Netflix elke film of serie wel naar jouw voorkeuren weet vorm te geven. En wij maar bingewatchen.

NIEUWS | TV | TECH

Bron: The Netflix Tech Blog | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser