Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ed Sheeran krijgt hoge Britse Koninklijke onderscheiding

Ed Sheeran krijgt hoge Britse Koninklijke onderscheiding

Zanger Ed Sheeran is vandaag bekroond met een zogenaamde MBE, één van de hoogste Britse Koninklijke onderscheidingen. Gevalletje steek die maar in je zak.

De zanger werd door prins Charles gekroond tot lid van de Most Excellent Order of the British Empire, tijdens een ceremonie in Buckingham Palace.

Lees ook
Lekker luistervoer: Ed Sheeran brengt nieuwe versie ‘Perfect’ uit, samen met Beyoncé

Honoured to be awarded an MBE today at Buckingham Palace x

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Goede doelen
Op Spotify was de 26-jarige Sheeran de meest gestreamde artiest ter wereld. Zijn derde album, Divide, stond overal ter wereld hoog in de hitlijsten, evenals het nummer ‘Shape of You’. Naast zingen verleent de Britse zanger zijn medewerking aan een groot aantal goede doelen: hij steunt kinderen, de strijd tegen armoede en bewustwording voor aids en hiv.

Trotse opa
Sheeran liet journalisten tijdens een kort gesprek na de ceremonie weten dat zijn opa vooral trots zou zijn: “Hij was een groot fan van het Britse koningshuis, verzamelde allerlei parafernalia en afbeeldingen. Hij stierf op deze dag vier jaar geleden. Dat maakt het extra bijzonder.”

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser