nieuws

'Eber hartje post': stuur een gratis kaart aan burgemeester Van der Laan

'Eber hartje post': stuur een gratis kaart aan burgemeester Van der Laan

De Amsterdamse burgemeester is ernstig ziek. Om hem een hart onder de riem te steken, komen de makers van Omapost met een mooie actie: stuur hem een gratis kaartje.

| Martine Schut

LINDAnieuws sprak initiatiefnemer Wilbert van de Kamp (28).

Lees ook
Twitter betuigt massaal steun aan Eberhard van der Laan na heftig nieuws over ziekte

Waarom ben jij – als niet Amsterdammer – deze actie gestart?
“Ik heb een jaar, tot vorig jaar september, in Amsterdam gewoond. Daar werd door vrienden en kennissen lovend over Eberhard van der Laan gesproken. Die man is zo geliefd bij Amsterdammers en hij is een voorbeeld voor velen, daarom wilde ik wat voor hem doen. Met een gratis kaartje willen we hem een hart onder de riem steken. Deze steunbetuiging is veel meer dan zomaar een like of een tweet.”

Hoe werkt het precies?
“Het werkt heel makkelijk. Eerst download je de app Omapost (app waarmee je fysieke kaarten kunt sturen). Dan zie je vanaf morgenmiddag – de app wordt vanavond namelijk geüpdate – dat je een foto kunt uploaden voor de burgemeester. Dat kan van alles zijn. Vervolgens schrijf je er een leuke tekst bij en dan zorgen wij ervoor dat het bij op het gemeentehuis terechtkomt. Wij betalen de verzending, het is voor ons een kleine moeite.”

Waarom betalen jullie de verzending?
“Ik wilde absoluut niet over de rug van anderen hier geld aan verdienen. Natuurlijk hebben wij er ook belang bij, omdat mensen hierdoor wel Omapost leren kennen, maar we houden de actie puur. Het verzenden kost ongeveer een euro, dus ja als er tienduizend mensen zijn die een kaartje willen sturen, kost ons dat tienduizend euro.”

En wat nu als er ineens tweehonderdduizend mensen een kaartje gaan sturen?
“Dan vrees ik dat we een crowdfundingactie moeten starten, want zoveel geld hebben we niet. Ik hoop dat mensen ook hun eigen opa of oma een kaartje sturen, of hun ouders, of hond, wat mij betreft. Met die kaartjes kunnen we dan weer voorkomen dat we failliet gaan. We zijn een jong bedrijf, de app bestaat maar een half jaar, dus het is voor ons heel spannend hoe het allemaal gaat lopen. We wachten het af deze week. Voorlopig kunnen mensen de komende twee weken een kaartje sturen. Mocht het nu ineens storm lopen, dan verlengen we de actie.”

De initiatiefnemer:

oma8_high.

NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Wilbert van de Kamp

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser