Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dylan Farrow over misbruik door haar adoptievader Woody Allen: 'Hij liegt en dat doet hij al heel lang'

De adoptiedochter van regisseur Woody Allen, Dylan Farrow, sprak in ‘CBS This Morning’ voor het eerst openlijk over het vermeende misbruik door Allen in haar jeugd. 

| Maaike van de Graaf

De regisseur heeft de beschuldigingen van zijn adoptiedochter altijd ontkend.

Lees ook
Woody Allen door adoptiefdochter beschuldigd van seksueel misbruik

Beschuldigingen
De 32-jarige Farrow (foto) heeft Allen al meerdere malen beschuldigd van misbruik. In CBS This Morning laat ze aan journalist Gayle King weten in 1992 door haar vader te zijn misbruikt. Woody Allen zou zijn adoptiedochter mee naar zolder hebben genomen en haar hebben gevraagd om op haar buik te liggen en met een speelgoedtrein te spelen. Vervolgens zou hij haar hebben misbruikt. “Hij liegt en en dat doet hij al heel lang”, aldus Farrow.

Schuld van haar moeder
Eerder gaf Woody Allen aan dat zijn ex-vrouw, Mia Farrow, hun kinderen zou hebben gestimuleerd de ‘verzonnen’ misbruikverhalen te delen. Dylan zegt daarover: “Hoe kan dit gekke verhaal, over dat ik gehersenspoeld zou zijn, meer geloofwaardig zijn dan wat ik zeg over seksueel misbruik? Mijn moeder heeft dat nooit gedaan”.

Reactie Allen
Onlangs heeft ook Allen gereageerd op alle commotie. De 92-jarige regisseur laat weten dat de instanties die de zaak hebben onderzocht, hebben geconcludeerd at er geen misbruik heeft plaatsgevonden. “Dat de familie Farrow de Time’s Up-beweging nu als excuus gebruikt om het misbruik opnieuw te melden, betekent niet dat dit verhaal nu wel klopt”, aldus Allen in zijn verklaring.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: BBC | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser