Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Duizenden vrouwen en meisjes verkracht door Nigeriaans leger

Duizenden vrouwen en meisjes verkracht door Nigeriaans leger

Amnesty International brengt in een nieuw rapport genaamd ‘They betrayed us’ naar buiten dat duizenden vrouwen en meisjes zijn verkracht door het Nigeriaans leger.

| Denise Mulder

In ruil voor voedsel werden de vrouwen misbruikt.

Lees ook
Mirte (37) redde schildpad in Nigeria: ‘ Verschrikkelijk hoe hij daar lag, wachtend op de dood’

Afgelegen kampen

De vrouwen werden naar afgelegen kampen gebracht door zowel Nigeriaanse militairen als leden van de Civilian Joint Task Force, een organisatie waar het leger mee samenwerkt.

Boko Haram

Het gaat om vrouwen die eerst in handen waren van de Islamitische terreurbeweging Boko Haram. Vervolgens werden de dorpen waar de bewoners vast zaten heroverd door het Nigeriaanse leger. Bewoners werden gedwongen om naar kampen te gaan.

Geen geloofwaardigheid

De directeur van Amnesty International vindt het schokkend dat mensen die al zo hebben geleden onder Boko Haram, misbruikt worden. Amnesty International roept Nigeriaanse autoriteiten op meer misdaden zoals deze te onderzoeken en openbaar te maken. De Nigeriaanse president zegt dat het rapport niet geloofwaardig is.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser