nieuws

Dronken appjes, een doodsbedreiging: ook socialmedia-experts gaan de mist in

Dronken appjes, een doodsbedreiging: ook socialmedia-experts gaan de mist in

In de tweede aflevering van De Beste Social Podcast vertelt Merijn Henfling, chef van LINDAnieuws, hoe het eraan toegaat op de redactie. Ook biechten alle vier de deelnemers pijnlijke blunders op.

| Verena Verhoeven

Merijn vertelt de presentatoren van de populaire site De Beste Social Media hoe LINDAnieuws de rol vervult van nieuwssite én social platform.

Lees ook
7 x fijne podcasts die het beluisteren meer dan waard zijn

Blunders
De uitzending begint met het opbiechten van blunders. Zo vertelt één van de presentatoren over zijn nogal gênante, dronken appjes aan het meisje met wie hij aan het daten was. Merijn bekent ooit in de krant een heel slechte grap te hebben gemaakt, die werd uitgelegd als een serieuze doodsbedreiging: hij bood zijn excuses aan. “Gelukkig had je toen nog geen social media.”


Vlnr: producer Botte Jellema (rood overhemd), presentatoren Jasper Schilder, Diederik Broekhuizen, Cato Duyvis en LINDAnieuws-chef Merijn Henfling

Een dag bij LINDAnieuws
Daarna krijg je te horen hoe een dag bij LINDAnieuws eruit ziet. Zo begint de redactie altijd met een gezamenlijk Skype-call. Hierin wordt een globale planning gemaakt van wat bezoekers van de site en Facebook die dag te zien krijgen. Merijn: “Zo’n Skype-gesprek is soms heel intens. Er wordt keihard gelachen maar soms ook stevig gevloekt.”

Pak ‘m (click)beet
Verder wordt er een hartig woordje gesproken over clickbait (‘Wat er toen gebeurde… zul je niet geloven’) en blijken de deelnemers aan de podcast duidelijk niet in dezelfde Facebookbubbel te zitten. Ten slotte hoor je welke onderwerpen het meest gelezen worden op LINDAnieuws en wat de toppers van oktober waren.

Beluister de hele podcast hieronder.

Meer informatie over de podcast en de shownotes vind je hier.

NIEUWS | TECH | DE BESTE SOCIAL MEDIA | ALLES OVER LINDA.

Foto: De Beste Social Media

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser