Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Drie winnaars uitgeroepen tot Nationaal Icoon in 'DWDD'

Drie winnaars uitgeroepen tot Nationaal Icoon in 'DWDD'

Drie initiatieven zijn vanavond uitgeroepen tot Nationale Iconen. Minister Henk Kamp (foto) van Economische Zaken maakte de winnaars bekend in ‘De Wereld Draait Door‘.

| Tim van Erp

Het gaat bij de verkiezing om baanbrekende vernieuwingen die kunnen helpen bij het oplossen van problemen bij de energie-, voedsel- en watervoorziening.

Lees ook
Nu al legendarische tv: Mies Bouwman (86) straalt in ‘DWDD’

De winnaars
De drie nieuwe Nationale Iconen zijn REDstack uit Sneek, Groasis uit Steenbergen en ASML uit Veldhoven. REDstack wil energie opwekken uit het verschil in het zoutgehalte van zout en zoet water. Het concept wordt al toegepast in de Afsluitdijk. Groasis heeft een papieren doos waarmee bomen in droge gebieden met 90 procent minder water kunnen. ASML werkt aan de productie van radio-isotopen (voor onderzoek) zonder dat er nucleair afval ontstaat.

Ambassadeurs
De hashtag #Nationaalicoon was na de uitzending van het praatprogramma trending topic. Bewindslieden uit het kabinet gaan als ambassadeurs de projecten ondersteunen. Dat biedt toegang tot een groot netwerk in binnen- en buitenland. In DWDD kwamen de winnaars zelf ook aan het woord:

NIEUWS | TV

Bron: ANP / DWDD | Foto: Screenshot DWDD

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser