Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Mireille (41) over de drie ongeboren kinderen die ze verloor: 'Ik viel in een diep zwart gat'

Mireille (41) over de drie ongeboren kinderen die ze verloor: 'Ik viel in een diep zwart gat'

Gisteren schreven we over de Britse vrouw bij wie 22 zwangerschappen misgingen. Mireille Elshof (41) verloor drie keer haar ongeboren kind en vertelt over haar ‘zwarte periode’.

| Raounak Khaddari

“Het is verschrikkelijk om je kind welkom te heten en tegelijkertijd afscheid te nemen”, vertelt ze ons.

Lees ook
Deze Britse vrouw (35) verloor onlangs haar 22e kind

Twee gezonde zoons

“Ik heb twee gezonde zoons”, vertel Mireille. “Eentje is tien jaar en de ander is dertien. Daar ben ik ontzettend trots op, maar we hadden ook nog een grote wens voor een derde kindje.” En die leek er te komen toen ze in 2012 weer zwanger werd.

Grote wens

Maar na twintig weken zwangerschap, in april 2012, bleek het hartje van haar ongeboren dochter niet meer te kloppen. Mireille: “Dat is verschrikkelijk. Maar we wilden zo graag nog een kind dat we het kort erop nog een keer probeerden.” Zeven maanden later verloor Mireille voor de tweede keer een ongeboren dochter. “Toen namen we even pauze, maar in 2014 ging het wéér mis.”

Sombere tijden

“Ik viel in een heel diep zwart gat, waar ik zeker zeven maanden in heb gezeten”, vertelt de vrouw moedig. “Ik dacht toen: ‘wat wil ik mijn twee zoons meegegeven in het leven? Ik wil dat ze een fijne jeugd hebben’. Er ging een knop op en toen ben ik er bovenop gekomen. En ja, daar heb ik zeker hulp bij gehad. Van een hele lieve vrouw, een maatschappelijk werkster. Zij heeft mij in de zwartste periode uit mijn leven op de been gehouden.”

Lees ook
In dit interview vertelt Roxeanne Hazes openhartig over haar miskraam

Lotgenoten

Mireille vertelt dat ze graag in contact was gekomen met lotgenoten. “Ik heb gezocht naar mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Je hoort vaker dat iemand één miskraam heeft meegemaakt, maar ik had graag gesproken met iemand die ook meerdere keren met zulk verlies te maken heeft gehad.” Maar ook hulp bij de praktische zaken ontbrak. “Kan ik mijn kindje mee naar huis nemen, hoe organiseer ik een uitvaart, wat zijn de mogelijkheden. Ik heb alles zelf uit moeten zoeken.”

Ervaring delen

Dat gunt Mireille niemand. Ze is daarom met twee andere vriendinnen een uitvaartonderneming Hou Vast gestart voor ouders die hetzelfde meemaken. “Zo kan ik met mijn eigen ervaring anderen helpen. Ik weet zo goed wat die mensen doormaken. En dat is inderdaad confronterend, maar dat is niet erg. Ik weet namelijk dat als je op een goeie manier afscheid kunt nemen, je het leven daarna weer kan omarmen. Daar kan ik met mijn onderneming bij helpen.” Maar ook ouders die slechts willen praten over wat hen is overkomen mogen de moeder benaderen. “Ik weet hoe waardevol lotgenoten kunnen zijn.”

Wil jij met Mireille in contact komen? Dat kan via haar Facebook.

De drie overleden kinderen van Mireille (let op: deze foto’s kunnen gevoelig zijn):
"drie "drie "drie

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Mireille Elshof

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser