Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dotan reageert aangeslagen op nepprofielen: 'Ik heb er achteraf ontzettend veel spijt van'

De nepprofielen van Dotan hebben half Nederland beziggehouden afgelopen weekend. Na twee dagen stilte reageert de zanger eindelijk op de vermeende nepprofielen.

| Raounak Khaddari

Ook geeft Dotan toe dat hij heeft gelogen tegen de Volkskrantjournalist: “Dat was fout”.

Lees ook
‘Personal brand’-expert over socialmedia-rel Dotan: ‘Hij moet nu écht gaan reageren’

Toegeven
In de eerste paar zinnen van de video, waarin Dotan zichtbaar aangeslagen is, geeft de zanger toe dat hij gebruik heeft gemaakt van nepprofielen: “Ik wil allereerst toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière inderdaad ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te krijgen. En dat ik hiervoor, ja, de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op sociale media.”

‘Dom’

De zanger vertelt dat hij het plan met de nepprofielen met een team heeft uitgewerkt en waar hij achteraf ontzettend veel spijt van heeft en heel dom vindt. “Ik was heel naïef, veel te ambitieus en onzeker. Denk ik.”

Gelogen

De afgelopen week is Dotan geïnterviewd door de schrijver van het artikel uit de Volkskrant die het nieuws over de nepprofielen bekendmaakte. “Helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk geantwoord. Omdat het me overviel, omdat ik me schaamde, omdat ik eigenlijk gewoon niet zo goed wist wat ik erop moest zeggen.” Na een korte pauze gaat de zanger verder: “Dat is heel fout. Ja, dat betreur ik echt heel erg.”

Leukemie

Ook de incidenten met de zogenaamde leukemiepatiënt wil de zanger toelichten: “Het verhaal van het jongetje met leukemie is iets waar ik absoluut afstand van doe. Wat niet uit mijn hoofd komt, wat ik niet heb geschreven, wat ik heel erg vind.” Wel vindt de zanger dat hij verantwoordelijkheid moet nemen voor het feit dat de reactie zo lang onder zijn bericht heeft gestaan. “Ik had dit moeten ontkrachten, ik had hier actie tegen moeten ondernemen.”

Begrip

De zanger snapt dat mensen boos zijn, want “het is een super gevoelig onderwerp”. Hij benadrukt dat het niet zijn idee was en dat hij er niets mee te maken had, maar geeft ook toe: “het is niet goed te praten”.

Optreden

In de video wil Dotan ook kwijt dat het annuleren van zijn concerten volledig losstaat van dit incident. De optredens zijn volgens de zanger al een maand geleden geannuleerd, “maar ik snap dat er aan veel wat ik zeg getwijfeld wordt. Ik hoop dat vertrouwen terug te kunnen winnen en wou dat het anders was.’

De zanger zegt veel geleerd te hebben van de afgelopen dagen en heeft besloten z’n hele sociale media leeg te halen “uit respect voor de situatie. Het is tijd voor een schone lei”.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND

Bron: Facebook | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Els LagerweijEls Lagerweij

Wel een beetje wrang dat allerlei media er tot in den treure hier melding van maken, ze verkneukelen zich er bijna over. Blijft het feit dat dit soort trollengedoe op heel veel andere gevallen van toepassing blijkt te zijn, weer een reden om internet te wantrouwen.Maar belangrijk voor mij is eigenlijk dat de muziek van Dotan mooi is en het is nu wel mooi geweest met naming en shaming.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser