Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Platenlabel Universal: 'Zeer wenselijk dat Dotan snel met reactie komt'

Platenlabel Universal: 'Zeer wenselijk dat Dotan snel met reactie komt'

Platenmaatschappij Universal Music vindt dat Dotan zo snel mogelijk met een reactie moet komen op de onthullingen die ‘de Volkskrant’ dit weekend deed.

| Merel Boudrie

De zanger heeft er namelijk nog met geen woord over gerept. Ook Universal heeft nog niets van hem vernomen.

Lees ook
Imago Dotan volgens de Volkskrant opgepoetst door ‘fanatieke nepfans’

Zeer wenselijk

In de krant stond dit weekend een uitgebreid verhaal over nepfans die Dotan op sociale media de hemel in prijzen. Universal zegt vandaag niet op de zaak te kunnen reageren, omdat ze “nergens bij betrokken zijn geweest en geen enkele kennis hebben gehad van deze zaak.” “Dus het is aan Dotan zelf om commentaar te geven en het is zeer wenselijk dat hij dit op korte termijn doet.” Universal wil pas reageren als Dotan dat zelf gedaan heeft. Een woordvoerder van de zanger wil niet melden of, en zo ja wanneer, hij dat gaat doen. Ook ‘personal brand’-expert Nancy Poleon zegt ons vandaag dat het geen slimme zet is om geen enkele reactie te geven. “Hij laat nu ruimte voor speculatie.”

Nepprofiel

Zaterdag bracht de Volkskrant het verhaal over de nepaccounts die jarenlang positieve verhalen over Dotan de wereld in slingerden. Zo zou hij een terminale patiënt de avond van zijn leven hebben bezorgd, maar blijkt de jongen helemaal niet te bestaan. Het ging om 140 nepprofielen die zijn aangemaakt op Twitter, Facebook en Instagram.

Misselijk

De accounts werden mede gemaakt door een voormalige manager van Dotan. De zanger gaf tot nu toe alleen aan de Volkskrant een korte reactie: hij zegt van niets te weten en zich rot te zijn geschrokken. “Ik word er misselijk van als ik dit zie”, zei hij.

Lees ook
‘Personal brand’-expert over socialmedia-rel Dotan: ‘Hij moet nu écht gaan reageren’

NIEUWS | BEKEND | MUZIEK

Bron: ANP | Foto: Wikke Hermans | LINDA.125

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser