nieuws

Door deze zelfgemaakte tepels krijgen vrouwen weer hun zelfvertrouwen terug

Door deze zelfgemaakte tepels krijgen vrouwen weer hun zelfvertrouwen terug

De Amerikaanse Michelle Kolath-Arbel maakt tepelprotheses op maat. Ze hoopt dat vrouwen die een borstamputatie hebben gehad, erdoor beter in hun vel zitten.

| Roos Wiegerinck

Ze kreeg zelf borstkanker en richtte ‘Pink Perfect’ op.

Lees ook
Gerda (53) breit borstprotheses en zoekt anderen om aan te haken

Uit eigen ervaring
Michelle Kolath-Arbel uit New Jersey kreeg in 2010 borstkanker. Ze was toen 33. Aan Tonic omschreef ze deze tijd als een ‘oorlogszone’: “Je vecht, je hebt je soldaten aan je zijde – en dan eindigt de oorlog, maar ben jij wel gewond.” Ze moest haar borsten deels laten verwijderen en de reconstructie die erop volgde, voelde niet goed. Drie maanden later zag haar lichaam er nog steeds gewond uit. Ze vroeg om een tepelreconstructie, maar haar huid was te gevoelig.

Hobby
Ze besloot om zelf aan de slag te gaan, maakte een mal van haar tepel en schilderde erop. Na een tijdje te oefenen, nam Kolath-Arbel een setje prothesetepels mee voor een vriendin die een dubbele mastectomie had gedaan. Deze vriendin voelde zich veel zelfverzekerder en aantrekkelijker en toen wist ze dat ze nog veel meer vrouwen dit gevoel kon geven.

Een siliconenkit
Met Pink Perfect zorgen Kolath-Arbel en haar team voor op maat gemaakte tepels. De klanten krijgen een speciale kit thuisgestuurd, met twee soorten siliconen die ze op hun tepel kunnen smeren. Deze mal sturen ze samen met foto’s, maten en huidskleur terug. Na vier weken krijgen de vrouwen een aantal tepels, om te zorgen dat een setje het beste bij hun borsten past.

Transgenders
Niet alleen vrouwen die borstreconstructie hebben gehad, kloppen aan bij Kolath-Arbel. Vrouwen die een borstvergroting -of verkleining hebben gehad, hebben soms beschadigde tepels, dus voor hen is dit ook een goede oplossing. Een andere vrouw had niet-uitstekende tepels en plakte de prothesetepels eroverheen. Ook is er vraag van transgenders die andere tepels willen.

NIEUWS | GEZOND | BUITENLAND

Bron: Tonic | Foto: Pink Perfect

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser