Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vijf doden en 1,7 miljoen huizen in VS zonder stroom na storm

Vijf doden en 1,7 miljoen huizen in VS zonder stroom na storm

In het noordoosten van de Verenigde Staten zitten zo’n 1,7 miljoen huizen en bedrijfspanden zonder stroom. Het is het gevolg van een zware storm.

| Merel Boudrie

Ook zijn er tot nu toe vijf doden gevallen: zij werden getroffen door een omgewaaide boom of afgewaaide tak.

Lees ook
Omvergeblazen mensen en aanrijding met een trampoline: ‘onze’ storm is wereldnieuws

Storm

In een gebied tussen de staten Maine en Virginia zijn windsnelheden tot maar liefst 134 kilometer per uur gemeten. Daarnaast valt er heel veel neerslag. In de stad Boston zijn straten onder water gelopen en bomen en elektriciteitspalen afgebroken. De hoogste waterstand wordt daar rond middernacht, lokale tijd, verwacht. In de staten New York en Pennsylvania viel bijna een halve meter sneeuw.

Hevige turbulentie

Daarnaast stonden passagiers van een vliegtuig dat bezig was met een landing op Dulles Airport in Washington doodsangsten uit, omdat het door de harde wind in de problemen kwam. De turbulentie was zo heftig dat bijna alle passagiers moesten overgeven. De piloot wist het toestel uiteindelijk veilig aan de grond te krijgen.

Noodtoestand

Op vliegvelden in de regio werden duizenden vluchten geschrapt en kwam het treinverkeer geheel tot stilstand. Veel overheidskantoren bleven bovendien gesloten. In de staat Virginia is door de gouverneur de noodtoestand afgekondigd.

NIEUWS | BUITENLAND

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser