Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Na hevige overstromingen nu ook doden en gewonden door hittegolf in Japan

Na hevige overstromingen nu ook doden en gewonden door hittegolf in Japan

Door een hittegolf zijn in Japan vijf doden gevallen en moesten er 1500 mensen opgenomen worden in het ziekenhuis. In de stad Hiroshima was het het warmst. Daar liep het kwik op tot 38 graden. 

| Maaike van de Graaf

Dat melden Japanse media.

Hittegolf in Japan

In veel delen van het Aziatische land werd het warmer dan 35 graden. Vooral in de stad Osaka werden mensen getroffen door de warmte. Daar moesten 156 inwoners naar het ziekenhuis omdat ze onwel werden door de hitte. Meteorologen verwachten dat die warmte de komende weken nog aanhoudt.

Overstromingen

Japan werd de afgelopen tijd getroffen door ongekend hevige regenval en overstromingen. Daarbij zijn meer dan honderd doden gevallen en moesten honderdduizenden Japanners geëvacueerd worden omdat hun huizen onbewoonbaar ware. De hittegolf zorgt ervoor dat het opruimen van de schade die de overstromingen hebben veroorzaakt, lastig verloopt. In Okayama, waar meer dan duizend vrijwilligers hielpen met opruimen, moesten 48 mensen hun werk neerleggen wegens uitdroging en vermoeidheidsverschijnselen.

Beelden van de overstroming: 

Lees ook
Al 176 mensen omgekomen door heftige overstromingen in westen van Japan

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser