nieuws

Verdachte (34) busje dodelijke aanrijding Pinkpop belde zelf de politie

Verdachte (34) busje dodelijke aanrijding Pinkpop belde zelf de politie

De politie heeft in Amsterdam een 34-jarige man uit Heerlen aangehouden die ervan verdacht wordt vannacht vier festivalgangers op Pinkpop aangereden te hebben. De verdachte reed door, maar heeft later zelf de politie gebeld.

| Martine Schut

Dat heeft de officier van justitie zojuist bekendgemaakt op een persconferentie.

Lees ook
Bestuurder witte bus die Pinkpopgangers aanreed aangehouden

Dodelijk slachtoffer

Bij het ongeluk kwam de 35-jarige Gilles Boux de Casson uit Heerlen om het leven. Hij werkte als vrijwilliger bij verschillende poppodia en was net klaar met zijn werk bij Pinkpop. “We zijn verslagen. Hij was een grote muziekliefhebber en een heel fijne medewerker”, zegt directeur Johan de Niet van Poppopdium Nieuwe Nor tegen RTL Nieuws.

Kritiek

De gewonden zijn een dertigjarige man uit Landgraaf en een man (26) en een vrouw (23) uit Heerlen. Zij liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. De officier van justitie wilde op de persconferentie niet zeggen waar het busje werd gevonden. Ook over een motief van de bestuurder zei ze niets. Alle mogelijkheden zijn nog open.

Geschrokken

Op een persbijeenkomst in Landgraaf betuigden politie, het OM en de organisatie hun medeleven aan de slachtoffers en hun familie. “We zijn hier allemaal zeer aangeslagen, het is gewoon verschrikkelijk”, zegt burgemeester Raymond Vlecken. Jan Smeets, sinds jaar en dag organisator van Pinkpop zei met een brok in de keel dat-ie “onvoorstelbaar geschrokken is.”

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser