nieuws

Dit zeggen de foto's die Melania Trump op social media deelt over haar leven

Het is lastig de vinger te leggen op wie de first lady van de Verenigde Staten precies is. Maar ze heeft in het verleden wel veel foto’s gedeeld via Twitter.

| Boris Lemereis

Zou een analyse van die foto’s meer duidelijkheid kunnen bieden?

Lees ook
Complottheorie krijgt eigen leven: heeft Melania Trump een ‘body double’?

Onderzocht
En dat is precies wat filmregisseur Kate Imbach heeft gedaan. Tijdens haar TED-talk in Amsterdam vertelde ze wat de foto’s van Melania over haar leven vertellen. Kate onderzocht de foto’s zoals ze dat ook gedaan zou hebben als Melania een kunstenaar was geweest, en de foto’s haar werk.

Eén zelfgemaakte foto met Donald
Wat Kate meteen opvalt: er is maar één zelfgemaakte foto van Melania en haar man Donald Trump samen. En dat terwijl Melania tussen 2012 en 2015 tegen de vijfhonderd foto’s heeft gedeeld. Op de betreffende foto domineert Trump het frame, en staat Melania letterlijk in zijn schaduw.

Van achteren
Melania deelde wel een aantal foto’s van haar man en haar zoon samen. Daarbij staat Melania altijd achter ze, zegt Kate. ‘Soms letterlijk vanaf de achterbank’. Het reflecteert een gezinsleven waarbij Melania op de achtergrond blijft.

Vanuit de auto
Foto’s die Melania buiten maakt, zijn vrijwel altijd vanachter het raam van een auto gemaakt, ontdekte Kate. Maar toch is de weg bijna altijd van de foto afgesneden. “Dus ze probeert het zelf ook te laten lijken alsof ze wel buiten is, of wil dat wij het geloven.”

Selfies
Misschien wel de meest interessante categorie: de selfies van Melania. Het valt op dat ze daar nooit haar hele gezicht op toont. Altijd verschuilt ze zichzelf achter een zonnebril of achter haar haar. Doet ze dat niet, dan blurt ze haar contouren weg, of snijdt ze de zijkanten van de foto af. “Het is typerend voor een voormalig model”, zegt Kate. ‘Ze verbergt zich, zelfs als ze zichzelf toont.’

Kun je de video boven in dit bericht niet zien? Klik dan hier.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | THE TRUMP SHOW

Bron: TEDx | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser