Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dit was 2018

Paragnost Liesbeth (62) blikt terug op haar voorspellingen voor 2018: 'Ik schaam me dood'

Liesbeth van Dijk, onder andere bekend uit ‘Op zoek naar het zesde zintuig’, voorspelde vorig jaar een aantal zaken voor 2018 voor LINDA.tv. Welke voorspellingen kloppen (en welke niet)?

| Yara Mureau

We belden Liesbeth op om eens terug te kijken op 2018. In bovenstaande video is te zien wat de overgevoelige Liesbeth allemaal voorspelde, en hieronder of het daadwerkelijk is gebeurd.

1. André en Rachel Hazes

Die had Liesbeth fout, ze voorspelde dat het niet goed zou komen, maar dat is wel het geval. “Nou, ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Zie je ze ooit wel eens samen op de foto?”

2. Huis (ver)kopen

Liesbeth voorspelde dat we in 2018 geen huis moesten kopen. “Ik geloof nog steeds dat het crisis wordt. Het rommelt, dus ik zou het iedereen nog steeds afraden. Maar waarom? I don’t know.”

 3. Wereldkampioen voetbal 

Liesbeth zei dat een Engelssprekend land zou winnen, maar Frankrijk won het WK. “Oh, kijk, Nederlanders spreken natuurlijk geen Frans, dus vandaar. Wat ben ik toch een stomme trut, ik moet dat soort dingen niet zeggen, haha.”

 4. Noord-Korea

“Geen oorlog. Gaat ook nooit komen, dus dat is duidelijk.” Dat het daar rommelt is ook duidelijk, maar oorlog is er niet.

5. Zomer 2018

Liesbeth voorspelde een “geweldige zomer”, enne, daar kreeg ze gelijk in. “Hè hè, gelukkig. We hadden een goeie zomer.”

6. Meghan en Harry

Liesbeth voorspelde dat Meghan en Harry niet gingen trouwen in 2018, maar dat gebeurde wel. “Ja, oké, tijd is het allermoeilijkste om te voorspellen. Wat is nou tijd? Ze gingen trouwen, klaar.”

7. Mark Rutte III

Liesbeth voorspelde dat Rutte nog een jaar zou blijven. “Dat klopt, hij gaat volgend jaar stoppen, maar hij zit er nog.” Volgens Liesbeth gaat hij daarna naar Brussel. “Of Amerika.”

8. LINDA.tv

Ze voorspelde dat LINDA.tv iets als Netflix ging worden, en ook daar kreeg ze een beetje gelijk in. Want voor het eerst dit jaar werkten we samen met Videoland, en maakten we een docu-serie: Eetstoornissen: Maskers Af.

Lees ook
Benieuwd naar de toekomst van Meghan en Harry? Deze paragnosten voorspellen 2018

9. Natuurrampen

Liesbeth voorspelde geen natuurrampen in 2018, maar toch zijn er verschillende dingen gebeurd. Aardbevingen bij Lombok, bosbranden in Griekenland en Californië. “O, man. Dit was een goed jaar voor mij. Not.”

10. Olympische medailles

Wat was Liesbeth voorspelling voor de Olympische Winterspelen? “Het aantal is iets met een drie erin.” Maar, ook dat klopt niet. ‘Onze’ sporters gingen met twintig medailles naar huis. “Ik besluit om dit nooit meer te doen”, reageert ze lachend.

11. Grootste schandaal

Over een groot schandaal zei Liesbeth het volgende: “Ik voel een schandaal bij een enorm grote multinational.” En dat klopt. Zo lag ING onder vuur nadat ze haar topman een enorm salaris zou bieden. “Ach, er gebeurt natuurlijk overal wat.”

12. Nieuwe liefde

Volgens Liesbeth zou Gordon in 2018 een nieuwe liefde krijgen. En dat klopt, maar… “Die is weer op het vliegtuig gezet”, meldt Liesbeth.

13. Spanje/Catalonië

Ook deze had Liesbeth goed, want volgens haar zou de situatie blijven zoals-ie is.

14. Scheiding BN’ers

Over scheidingen kon Liesbeth ons vorig jaar weinig vertellen. “Ik kan daar niet zoveel mee”, gaf ze toen aan. En inderdaad, de enige die afgelopen jaar is gescheiden is Kimberley Klaver. “Eh, wie?”, vraagt Liesbeth zich af.

15. 15 jaar LINDA.

Over 15 jaar LINDA. zei Liesbeth dit: “Jullie worden alleen maar groter en groter, en gaan wat doen met een Engelstalig blad.” Nou, dat is niet helemaal waar, maar we werkten wel samen met de Engelssprekende Michelle Obama. Beetje goed dus.

16. Talkshow King

Liesbeth had sterk het gevoel dat Jeroen Pauw dit jaar met de Gouden Televizier-Ring naar huis zou gaan, maar dat was Beau van Erven Dorens. “Haha, die lijken toch sprékend op elkaar?”

17. Elfstedentocht 

Liesbeth voorspelde ook dat er dit jaar geen Elfstedentocht zou komen, en daar kreeg ze gelijk in. “Ik ben alleen goed in weervoorspellingen, hè?”

Lees ook
Rampen en een Engelstalige LINDA: dit is wat 2018 brengt volgens paragnost Liesbeth

En, viel het mee?

In totaal had Liesbeth tien van de achttien voorspellingen goed. “Ik heb de video zelf ook teruggekeken en ik vond dat ik er vreselijk uit zag. Gelukkig word ik hier niet op afgerekend, maar ik moest in een paar minuten scoren. Eigenlijk moet ik dat gewoon niet doen, want dit is het moeilijkste wat er is. Ik schaam me dood, haha.”

Hoe kijk je zelf terug op afgelopen jaar?

“Ik heb een eigen rubriek bij Privé waar ik brieven krijg van mensen met problemen. Daarin kan ik heel veel steun bieden en dat vind ik zalig. Ik vind het heerlijk om mensen te bevrijden van ballast, en dat heb ik dit jaar gedaan.” Wat ze precies van voorspellen vindt? “Ik vind het makkelijker om te voorspellen wat er de komende vijf jaar gebeurt, dan heb je een groter overzicht. Dat hele paranormale is een soort modehype, ik vind het tenenkrommend. Als we allemaal naar onszelf kijken, dan kunnen we het in feite allemaal, maar ik ben wat gevoeliger en ik voel het scherper. De ene word geboren en kan gelijk pianospelen, en ik kon meteen voelen.”

Wat gaat er in 2019 écht gebeuren?

“Ik heb toch het idee, en dat meen ik echt, dat LINDA. een samenwerking aangaat met iets uit Amerika, in ieder geval waar ze Engels spreken. LINDA. blijft groeien, en het lijkt er stiekem op of er al wat meerdere heen-en-weercontacten zijn.”

VIDEO'S | NIEUWS | INTERVIEW | LINDA.TV | PROGNOSE VAN EEN PARAGNOST | DIT WAS 2018

Bron: LINDAnieuws | Foto: Liesbeth van Dijk

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dit was 2018

Lees dit ook even

Please update your browser