Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dit is Xavier, de agent die om het leven kwam tijdens de aanslag in Parijs

Dit is Xavier, de agent die om het leven kwam tijdens de aanslag in Parijs

Dit is de agent die donderdagavond tijdens een terreuraanslag op de Champs-Élysées om het leven kwam. Xavier Jugelé is 37 jaar geworden.

| Gaby Boterkooper

Hij stond onder andere bekend als een voorvechter van homorechten.

Lees ook
Update: politie gaat uit van terreurdaad op Champs-Élysées

Flag
De Franse agent werd donderdagavond doodgeschoten. Twee van zijn collega’s raakten bij de aanslag gewond. Xavier was een trots lid van de LGBT-politiegroep ‘Flag’. “Hij was een simpele jongen die van zijn werk hield. Hij kwam een paar jaar geleden bij de vereniging en heeft met ons geprotesteerd toen er een verbod op homoseksuele propaganda kwam tijdens de Olympische Spelen in Sochi,” vertelt het hoofd van de organisatie.

Vrijwilligerswerk
Daarnaast deed Xavier vijf jaar lang vrijwilligerswerk bij de Gendarmerie, een politie-eenheid, voordat hij in 2010 naar de Politieacademie ging om lid te worden van de Police Nationale.

xavier-jugele

Symbolisch
Na de aanslag in de Bataclan in Parijs in november 2015 was Xavier één van de agenten die het gebouw bewaakten. Een jaar daarna was hij aanwezig bij de heropening van het gebouw. Tegen People Magazine vertelde hij toen nog: “Ik ben blij dat ik hier ben en blij dat de Bataclan weer open gaat. Het is symbolisch. We staan hier vanavond als getuigen en zijn hier om onze burgerlijke waarden te verdedigen. Dit concert is er om het leven te vieren en ‘nee’ te zeggen tegen terroristen.”

Er is een condoleanceregister geopend voor Xavier waar mensen hun steun kunnen betuigen.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Buzzfeed | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser