nieuws

Directeur AVROTROS: 'NPO beschadigt radio-dj Annemieke Schollaardt'

Directeur AVROTROS: 'NPO beschadigt radio-dj Annemieke Schollaardt'

De NPO maakt er een potje van door hun huidige radioprogrammering te wijzingen. Dat vindt AVROTROS-directeur Eric van Stade.

| Martine Schut

Met name radio-dj Annemieke Schollaardt, die nog maar vier maanden bij Radio 2 werkt, wordt hierdoor getroffen.

Lees ook
Annemieke Schollaardt deelt haar irritaties: ‘Dat Frozenlied. Af-grij-se-lijk.’

Grootse carrière
Het AD citeert vandaag uit een interne mail van AVROTROS-directeur Eric van Stade. “Als je een dj die een grootse carrière van tien jaar heeft gehad bij 3FM laat verhuizen naar Radio 2 en daar dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest.”

Rob Stenders terug
In de nieuwe plannen wordt Schollaardt, die nu op Radio 2 de plek in de middag (tussen 14.00 – 16.00 uur) heeft, ‘verbannen’ naar de avond. De reden? Rob Stenders krijgt zijn oude plek weer terug.

Verbannen naar de avond
Met de wijzigingen heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de grenzen van fatsoen overschreden, is Van Stades mening. De AVROTROS is op z’n zachtst niet blij met de veranderingen die de NPO per 1 januari wil doorvoeren.

‘Annemieke voelt zich rot’
AVROTROS gaat in gesprek met de NPO. Van Stade: “We zouden het liefst zien dat Annemieke gewoon in de middag blijft. Zijzelf voelt zich hier rot over, maar hoopt op een constructieve oplossing.” De NPO stelt blij te zijn dat Rob Stenders op Radio 2 blijft en Annemieke Schollaardt “een belangrijke plek in de avondprogrammering krijgt.”

NIEUWS | BEKEND

Bron: AD | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser