Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Geadopteerde Dilani (26) sleept overheid voor rechter omdat ze biologische ouders niet kan opsporen

Geadopteerde Dilani (26) sleept overheid voor rechter omdat ze biologische ouders niet kan opsporen

Dilani Bultink (26) werd in Sri Linka geboren en door Nederlandse ouders geadopteerd. Ze neemt juridische stappen tegen de overheid, die te weinig zou hebben gedaan om gesjoemel met adopties te voorkomen.

| Tim van Rodijnen

Ze laat aan Nieuwsuur weten dat haar geboortepapieren niet in orde waren, waardoor zij haar biologische ouders niet kan opsporen.

Dilani Butink

Butink is van mening dat Nederland beter had moeten toezien of adopties uit Sri Lanka wel correct verliepen. Ze eist nu dat de overheid schuld erkent, haar schadeloos stelt en een DNA-databank opricht voor geadopteerden uit haar land van herkomst.

Lees ook
Eugénie kwam erachter dat ze gedwongen ter adoptie was afgestaan

Niet volgens de regels

In 1992 reisden Butinks adoptieouders af naar Sri Lanka om een kind te adopteren. Dat bleek niet beschikbaar te zijn. Via een tussenpersoon werd ervoor gezorgd dat Butink geadopteerd kon worden. Volgens Nieuwsuur is het de eerste keer dat een geadopteerde de Nederlandse overheid voor de rechter sleept voor een adoptie die niet volgens de regels verliep.

NIEUWS

Bron: Nieuwsuur | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser