Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

Vier zeldzame leeuwenwelpjes geboren in Diergaarde Blijdorp

Vier zeldzame leeuwenwelpjes geboren in Diergaarde Blijdorp

Een dag nadat Artis afscheid moest nemen van leeuwenleider Ceasar, werden in Diergaarde Blijdorp vier zeldzame leeuwen geboren. Leeuwin Lalana beviel vrijdag van vier welpjes.  

| Marlie van Zoggel

Een van de jongen overleed, de andere drie maken het volgens de Rotterdamse dierentuin goed.

Uitsterven

Volgens Diergaarde Blijdorp is het nest bijzonder waardevol voor het voortbestaan van de Aziatische leeuw. Lange tijd leek het erop dat het dier, dat doorgaans iets kleiner is dan zijn Afrikaanse soortgenoot, zou uitsterven. In 1900 waren er nog maar twintig Aziatische leeuwen over. Inmiddels leven er weer zo’n zeshonderd dieren in het wild.

Poolse dierentuin

De Aziatische leeuwin Lalana werd in mei overgeplaatst vanuit een Poolse dierentuin. De vader van de welpjes is de uit Singapore afkomstige Aapel, die al enige tijd in Diergaarde Blijdorp leeft. Bezoekers van de dierentuin in Rotterdam moeten nog even geduld hebben voor ze het bijzondere nestje kunnen bewonderen. Zowel de moeder als de welpen blijven nog even binnen.

Lees ook
De Mufasa van Artis is niet meer: leeuwenleider Caesar overleden

NIEUWS | DIEREN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser