Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

Vermiste poes na tien jaar (!) weer teruggevonden in Zeeland

Vermiste poes na tien jaar (!) weer teruggevonden in Zeeland

In ‘s-Heer Arendskerke in Zeeland is een poes teruggevonden die al meer dan tien jaar werd vermist. De kat zwierf al die tijd rond, zegt Stichting Scheldekat, die het beestje gevangen heeft.  

| Kirsten Zijderveld

Binnenkort wordt de poes weer met haar baasjes herenigd.

Lees ook
Mispoes: vermiste kat na zeven jaar terecht, maar nu zijn de baasjes ‘zoek’

Zware keelontsteking

Marleen Drijgers van Stichting Scheldekat, vertelt aan de PZC dat de kat verwilderd en schuw is: “De poes is nu nog bij de dierenarts, omdat ze een zware keelontsteking heeft en er niet zo goed aan toe is.”

Oplettende bewoonster

Het beestje werd gevonden nadat de stichting werd gebeld door een bewoonster van een bejaardentehuis die de poes had gezien. Met een makreel lokten ze haar in een kooi en omdat ze een chip heeft, kon de kat heel makkelijk aan haar eigenaren worden gelinkt.

Gedumpt

Die zijn blij hun poes binnenkort eindelijk weer in de armen te sluiten, maar dat is helaas niet altijd zo, zegt Drijgers. Volgens haar willen eigenaren hun poes de helft van de gevallen helemaal niet terug hebben. “Er zijn mensen die hun kat hebben gedumpt en zijn vergeten dat-ie is gechipt. Ze willen dan helemaal niet dat-ie wordt teruggevonden.”

NIEUWS | DIEREN | OPMERKELIJK

Bron: PZC | Foto: Stichting Scheldekat

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sofie LecleeSofie Leclee

Nou laten we hopen dat deze eigenaar heeeel blij is!! Ben alrijd benieuw of n kat dan ook nog zijn baasje herkent.

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser