Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

Deze vier superlieve honden wachten nog tot iemand ze in de armen sluit

Deze vier superlieve honden wachten nog tot iemand ze in de armen sluit

Op zoek naar een trouwe viervoeter? Samen met stichting Verhuisdieren zetten we honden in de spotlights die wachten op een nieuwe baas. Vandaag de eerste aflevering.

| Elisa Heisen

Wij stellen vier honden aan je voor. Heb je interesse? Via de site van Verhuisdieren kun je zien of je een ‘match’ bent met de hond.

1. Amerikaanse Akita: Storm (1)

Storm is gek op knuffelen, stoeien en spelen. Ook is hij dol op autorijden: het liefst hangt hij tijdens het rijden met zijn kop uit het raam. Hij durft niet met de tram, trein of metro. Hoewel hij dol is op kinderen, is hij soms ook een beetje lomp. Hij kan soms hier een daar in zijn enthousiasme een kindje omver duwen. Storm houdt er niet van om langer dan drie á vier uur alleen te zijn, dan raakt hij verveeld en wil hij nog weleens iets overhoop halen. Dat is goed tegen te gaan door hem genoeg speeltjes en een flinke kluif te geven. Meer lezen over Storm? Dat kan hier.

storm verhuisdieren

2. Kruising: Lisa (5)

Lisa woont op dit moment bij een gastgezin met meerdere honden. Onlangs is bij haar één oog verwijderd, waar je rekening mee moet houden als je haar benadert of met haar gaat wandelen. Soms is ze bang voor mensen; ze reageert verschillend op vreemden. Meestal reageert ze neutraal, maar als een man te snel te dichtbij komt, kan ze blaffend tekeer gaan. Lisa kan prima met kinderen overweg, maar er moet in aanwezigheid van kinderen wel altijd ook een volwassene bij zijn. Verder is Lisa dol op knuffelen en komt ze graag naast je op de bank liggen. Ze heeft een baasje nodig dat niet snel onder de indruk is en duidelijk tegen haar kan zijn. Meer lezen over Lisa? Dat kan hier.

Lees ook
Mag ik dan bij jou? Deze drie honden wachten nog tot iemand ze in de armen sluit

lisa verhuisdieren

3. Staffordshire Terrier: Bruce (8)

Het baasje van Bruce is onlangs naar het buitenland verhuisd vanwege zijn werk. Bruce heeft een sterke eigen wil en is op zoek naar een baas die ook echt de baas kan zijn. Verder is hij enthousiast, vrolijk en waakzaam. Hij kan goed met andere honden (de laatste twee maanden heeft hij samen met een andere hond gewoond) en kan wat langer alleen thuisblijven. Tijdens het wandelen is hij zeer waaks, maar luistert perfect. Meer lezen over Bruce? Dat kan hier.

Lees ook
Loes (23) adopteerde boxer Bertus (9): ‘Met mijn beroem kan ik ‘m ondersteunen’

4. Kruising: Nouschka (10)

Nouschka heeft een halfjaar in een asiel in Roemenië gezeten. Daarvoor zwierf ze op straat, maar waarschijnlijk heeft ze wel ooit een baas gehad. Ze is heel baasgericht en volgt je op de voet. Verder houdt ze van kroelen. Tijdens het wandelen trekt ze niet aan de lijn en valt ze niet uit naar andere honden. Ze is zeer gericht op aandacht en zou het gelukkigst zijn in een gezin met maximaal één andere hond of kat. Ze kan wat bezitterig worden en kan daarom niet in een gezin met kinderen worden geplaatst. Het allerliefst ligt ze naast je op de bank. Meer lezen over Nouschka? Dat kan hier.

nouschka verhuisdieren

Huisje, baasje, beestje

Het LINDA.tv-programma Huisje, baasje, beestje staat compleet in het teken van (verhuis)dieren. Femke Pasquino, oprichter van de website verhuisdieren.nl, gaat langs bij de nieuwe baasjes van herplaatste huisdieren. Bekijk hieronder de tweede aflevering of kijk hier de eerste aflevering terug.

SNACKS | DIEREN | MAG IK DAN BIJ JOU

Bron: Verhuisdieren | Foto: Verhuisdieren

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser