Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

'Hoog' bezoek in Ommen: bewoners schrikken van olifant in de tuin

'Hoog' bezoek in Ommen: bewoners schrikken van olifant in de tuin

De politie in het Overijsselse Ommen kreeg gisteren een bijzonder telefoontje. De melder had namelijk een olifant – ja, echt – in de tuin.

| Verena Verhoeven

De politie in Ommen beschrijft het opmerkelijke verhaal op Facebook.

Olifant in de tuin

De olifant zou in een tuin in Ommen van een heerlijke perenboom genieten. De eigenaren van die tuin lieten bij de melding meteen even duidelijk weten dat het geen grapje was. En dus trok de Ommense politie erop uit, terwijl ze zelf – zoals ze in de Facebookpost schrijven – ook niet helemaal wisten hoe ze de olifant zouden moeten benaderen.

Olifantenpoep

De politie trof naast een berg olifantenpoep ook de geschrokken bewoners aan die uitlegden dat het dier inmiddels was opgehaald. Uiteindelijk bleek de olifant van een circus te zijn. De eigenaar liep dagelijks een ommetje met het beest en was ‘m deze keer even uit het oog verloren. De circusmedewerker heeft de olifantenpoep netjes opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade.

Foto

Om te voorkomen dat niemand het opvallende verhaal zou geloven, zijn de politieagenten ook nog even met de hoofdpersoon op de foto gegaan. En toen kwam er een olifant met een lange snuit en die blies het verhaaltje uit.

De inwoners van Ommen zijn niet de enigen die met een olifantenbezoekje werden verrast. Na een dagje safari liggen deze twee toeristen lekker na te genieten aan het zwembad. Ze dachten dat de safari al afgelopen was, maar niks is minder waar.

Lees ook
Deze toeristen dachten dat hun safari afgelopen was… tot ze bezoek kregen bij het zwembad

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | DIEREN | OPMERKELIJK

Bron: Politie Ommen | Foto: Politie Ommen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser