Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

Hond, die maand lang huis bewaakte na natuurbranden Californië, ziet baasje weer

Het is een triest en tegelijkertijd prachtig verhaal: hond Madison bewaakte in de weken na de verwoestende natuurbranden in Noord-Californië de ruïnes van het huis van zijn baasje. 

| Maaike van de Graaf

Het beest raakte door alle paniek gescheiden van zijn broer Miguel en hun baasje Andrea Gaylord.

Verwoestende branden

Andrea en vele andere bewoners van het stadje Paradise sloegen namelijk op de vlucht toen op 8 november de natuurbranden uitbraken. Een medewerker van de dierenbescherming, Shayla Sullivan, vond Madison bij de ruïnes van het huis van zijn baasje en bracht hem regelmatig eten en drinken. Het beest besloot kennelijk net zo lang te wachten totdat zijn broer en baasje weer terug naar huis zouden komen.

Lees ook
Hond wacht elke dag braaf op meisje en gaat volkomen viraal

De hereniging

En dat wachten werd beloond: Andrea en hond Miguel bezochten na lange tijd weer de resten van hun huis. Uiteraard was de hereniging met Madison waar het om draaide. Gaylord zegt dat ze zich geen betere honden kan wensen. “Zij zijn gefokt om hun kudde te bewaken. Dit is het bewijs van hun loyaliteit.”

VIDEO'S | SNACKS | DIEREN | BUITENLAND | NATUURGEWELD

Bron: Daily Mail | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser