Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

Dove en gedeeltelijk blinde hond Max beschermde meisje (3) dat nacht lang verdwaald was

Dove en gedeeltelijk blinde hond Max beschermde meisje (3) dat nacht lang verdwaald was

Een hond in Australië heeft een onderscheiding van de politie ontvangen. Het dier beschermde de driejarige Aurora, die vijftien uur lang vermist was.

| Boris Lemereis

Uiteindelijk hielp hij de reddingswerkers haar te vinden.

Lees ook
Vrouw vindt vermiste meisje (15) huilend op station en verricht vervolgens bijzondere daad

Nacht lang vermist

Het meisje was gisteren in haar eentje aan de wandel gegaan bij Queensland, maar keerde niet meer terug. Pas vanochtend werd ze gevonden door haar oma. Haar trouwe hond Max, die zeventien jaar, doof en gedeeltelijk blind is, was al die tijd bij Aurora gebleven en had haar beschermd tegen de kou en regen. Hij was het ook die de oma naar het vermiste meisje toe leidde. “Ik hoorde haar al roepen, en toen kwam de hond op me af die me naar haar toe leidde”, aldus de grootmoeder tegen ABC News.

Onderscheiding

Aurora bleek, op een paar schrammetjes na, in goede gezondheid te verkeren. De familie is ontzettend opgelucht dat ze hun dochter weer hebben gevonden. Omdat hij ervoor heeft gezorgd dat Aurora veilig de nacht doorkwam, ontvangt Max een onderscheiding van de politie. Hij mag zichzelf voortaan ‘erepolitiehond’ noemen.

 

 

 

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND

Bron: ABC | Foto: Politie Queensland

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser