Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

Deze hond sliep elf jaar lang bij het graf van zijn overleden baasje

Ken je de film ‘Hachi’, over een hond die jarenlang op de terugkeer van zijn overleden baasje wacht? Zoiets is nu écht gebeurd, in Argentinië.

| Kirsten Zijderveld

Een hond sliep elf jaar lang bij het graf van zijn baasje.

Lees ook
Moeder en dochter geven elkaar (toevallig) dezelfde verrassing na overlijden hond

Net als Hachi

De vijftienjarige hond, Capital genaamd, liep kort nadat zijn baasje overleed weg. Hij was toen nog maar vier jaar oud. De familie van het baasje dacht dat Capital overleden was of door een andere familie was opgevangen, maar de waarheid is ontroerend: de hond was naar het graf van zijn baasje vertrokken.

Nooit eerder geweest

Bijzonder is dat de hond nooit eerder bij het graf was geweest én dat de begraafplaats zo’n vijftien straten verder is dan de plek waar Capital is opgegroeid. De familie ontdekte waar de hond was toen ze zelf een bezoek brachten aan de begraafplaats. Ze probeerden hem weer mee naar huis te nemen, maar hij ging keer op keer terug naar het graf.

Zó trouw

Daar werd hij verzorgd door omwonenden, die hem eten gaven en hem zo nu en dan meenamen naar de dierenarts. Het afgelopen jaar kon Capital steeds minder goed zien en lopen en werd hij behandeld voor een nieraandoening. Nu is-ie overleden en eindelijk weer samen met z’n baasje.

Bekijk bovenaan deze pagina de trailer van de film Hachi, over een hond die jarenlang bij een treinstation op de terugkeer van z’n baasje wachtte (gebaseerd op een waargebeurd verhaal).

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND

Bron: Unilad | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser