Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

Niet één, maar twee bultruggen gespot voor de Nederlandse kust

Niet één, maar twee bultruggen gespot voor de Nederlandse kust

Gistermiddag is weer een bultrug in de buurt van Scheveningen gespot. De walvis bleek niet alleen te zijn: niet veel later dook een soortgenoot op voor de kust bij Bergen aan Zee.

| Amber Engelbracht

De eerste bultrug is eerder gespot en zwemt al enkele maanden in de buurt van Scheveningen.

Bultrug gespot

De dieren zijn migrerende walvissen en zwemmen van het noorden naar het zuiden. De afgelopen tien jaar zijn er steeds meer bultruggen gespot, die ook een bezoek brachten aan de Noordzee. Stichting SOS Dolfijn kon uit beeldmateriaal opmaken dat er niet één, maar twee dieren zijn gezien. “De foto’s werden twintig minuten na elkaar gemaakt. En in die tijd kan een bultrug niet zestig kilometer hebben afgelegd”, aldus een woordvoerder van de stichting.

Lees ook
Bultrug geeft show weg voor publiek Kijkduin

Oogje in het zeil houden

Eerder werd de eerste walvis gesignaleerd in de buurt van Texel en tegenwoordig verblijft het dier in de buurt van Scheveningen. Beide dieren worden de komende tijd in de gaten gehouden. Zodra de bultruggen dan in de buurt zijn, kan de scheepvaart worden gewaarschuwd.

NIEUWS | DIEREN

Bron: NH Nieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser