dieren

Bijzondere beelden: zeer zeldzame witte giraffen gespot in Kenia

Bijzondere beelden uit een beschermd natuurlijk gebied in Kenia. Natuurbeschermers legden twee witte giraffen op video vast.

| Boris Lemereis

Het is voor het eerst dat de dieren in dit gebied zijn gefilmd.

Lees ook
Giraffe sterft langzaam uit, onder andere door illegale jacht

Donkere ogen
De moedergiraffe en haar jong hebben leucisme. Dat is een aandoening waardoor de dieren veel minder pigment hebben. Naast een witte huid hebben ze daardoor opvallend donkere ogen.

Derde waarneming
Het is volgens de natuurbeschermers de derde keer ooit dat een witte giraffe wordt gespot. Eén keer eerder werd een exemplaar waargenomen in Kenia, de andere keer in buurland Tanzania. In een blog beschrijven de beschermers de giraffe en haar jong als ‘extreem kalm’. ‘Ze leken niet gestoord te worden door onze aanwezigheid.’

Zeldzame antilope
De natuurbeschermers kwamen de dieren op het spoor na een tip van bewoners van het gebied dat beschermd wordt door het Hirola Conservation Programme (HCP). Deze NGO zet zich in voor de bescherming van een andere zeer zeldzame (bedreigde) diersoort: de hirola-antilope, ook bekend als Hunter’s Hartebeest.

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND

Bron: Hirola Conservation | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Meest gelezen

'Ah mogen we een huisdier ah toe, zo klein' en daar zit je dan met een konijn
Advertorial

'Ah mogen we een huisdier ah toe, zo klein' en daar zit je dan met een konijn

Huisdieren, altijd leuk. Bij anderen. Tót het moment dat je zwicht voor de smeekbedes en emotionele chantage van je kinderen en je tuin opeens uitgebreid is met een gigantisch konijnenhok.

Door de spreekbeurt van deze jongen wil je bijna zelf een hond
Advertorial

Door de spreekbeurt van deze jongen wil je bijna zelf een hond

Spreekbeurten en huisdieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze jongen - die minstens zo lief is als het dier dat hij heeft meegenomen - houdt zijn spreekbeurt over zijn crocker span... nee, hoe heet 'ie nou precies? 

Lees dit ook even

Please update your browser