Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dieren

Amerikaanse natuurbeheerder neemt ontslag na uitlekken schokkende jachtfoto's

Amerikaanse natuurbeheerder neemt ontslag na uitlekken schokkende jachtfoto's

De Amerikaanse natuurbeheerder Blake Fisher heeft ontslag genomen nadat er foto’s zijn uitgelekt van zijn jachttrip naar Namibië. De man staat lachend op de foto met verschillende dode dieren.

| Anneloes Schohaus

En dat past – op z’n zachtst gezegd – natuurlijk niet helemaal bij het werk van een natuurbeheerder…

Waarschuwing: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Jachttrip

Afgelopen juni lag een Amerikaanse vrouw onder vuur nadat ze triomfantelijk poseerde naast een giraffe die zij had geschoten. Deze keer is de Amerikaanse natuurbeheerder Blake Fisher de klos. Nou ja, vooral de dieren die hij doodde natuurlijk. Tijdens zijn jachttrip in Namibië, Zuid-Afrika schoot hij onder andere een giraffe, een luipaard en een bavianenfamilie.

Mail naar honderden mensen

Fisher en zijn vrouw staan op de foto’s met een grote glimlach naast hun geschoten ‘trofeeën’. De natuurbeheerder uit Idaho mailde deze foto’s naar meer dan honderd personen, onder wie familie en vrienden. De beelden verschenen op internet en gingen vervolgens viral. Op maandag 15 oktober neemt Fisher ontslag na de grote ophef die vervolgens ontstond.

Lees ook
Woedende reacties: Amerikaanse ‘trofeejager’ poseert trots met gedode zeldzame giraffe

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND

Bron: ABC News | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dieren

Lees dit ook even

Please update your browser