Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dieptepunt: 'RTL Late Night' valt buiten kijkcijfertop

Dieptepunt: 'RTL Late Night' valt buiten kijkcijfertop

De kijkcijfers van ‘RTL Late Night’ (RTL4) blijven maar kelderen. De latenightshow van Humberto Tan trok woensdag slechts 482.000 kijkers. 

| Justine Wouterson

Dat bleek niet genoeg voor een plek bij de 25 best bekeken tv-programma’s van de avond.

Lees ook
Oeps: verrassing ‘RTL Late Night’ voor Robbie Williams slaat niet aan

Flinke concurrentie
Het is de tweede avond op rij dat Humberto minder dan een half miljoen kijkers weet te trekken met zijn talkshow. Dinsdag stemden 468.000 Nederlanders af op RTL Late Night, wat net genoeg was voor de laatste plek in de kijkcijfer top 25. Die dag schoof Patricia Paay aan in Jinek om te praten over haar uitgelekte sekstapes, waarmee Eva Jinek een record behaalde van dik 1,4 miljoen kijkers.

Jinek heerst
Humberto legt het al weken af tegen Eva Jinek, die ook woensdag weer veel meer kijkers trok met haar show. Jinek trok 950.000 kijkers naar NPO 1 en verovert daarmee de elfde plek in de lijst van best bekeken programma’s.

‘Geen reden tot verandering’
Ondanks de teruglopende kijkcijfers, zijn er geen plannen om RTL Late Night over een andere boeg te gooien. “De koers van het programma blijft zoals-ie is”, aldus sidekick Marieke Elsinga vanmorgen in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. “Ik zou niet weten waarom we zouden veranderen.”

Geen paniek
Heibel of onrust is er volgens Marieke niet achter de schermen. “Absoluut niet! Haha, nee zeg.” Wel wordt er op de redactie gesproken over de teruglopende kijkcijfers. “Natuurlijk hebben Humberto en ik het er wel eens over, maar dat doen we altijd. Zo gaan die dingen altijd in de tv-wereld toch? Het is altijd een golfbeweging.”

NIEUWS | TV | BEKEND | OPMERKELIJK

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser