Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Hebben we geen zzzzzzin in: deze zomer extra veel steekmuggen verwacht

Hebben we geen zzzzzzin in: deze zomer extra veel steekmuggen verwacht

Lekker hè, die hoge temperaturen de afgelopen maanden? Het mooie weer heeft helaas ook nadelen, zeker in combinatie met genoeg regen. 

| Boris Lemereis

We moeten ons namelijk voorbereiden op een zomer met extra veel muggen.

Lees ook
8 tips: zo word je deze lente en zomer niet gebeten door muggen

Warme maanden

In april was het dit jaar drie graden warmen dan normaal, en in mei zelfs 3,1 graden. Daardoor werd de ‘eerste generatie’ van de huissteekmug al in mei wakker uit de winterrust en gingen de eerste vrouwtjes al op zoek naar bloed. Door de zeer hoge temperaturen ontwikkelen de larven zich bovendien een stuk sneller en zal de tweede generatie muggen van dit jaar snel volgen. De regenval zorgde ervoor dat hun broedplaatsen niet zijn opgedroogd.

Heel veel overlast

Door de vroege komst van de muggen zullen er bovendien waarschijnlijk één of twee generaties muggen extra zijn dit jaar. De overlast wordt waarschijnlijk alleen nog maar groter. En dat terwijl op de eerste meldingen op muggenradar.nl (ja, die site bestaat) al binnenstromen. In de periode van 1 mei tot en met 11 juni zat 36 procent van de meldingen in de categorie ‘heel veel overlast’. Vorig jaar was dat maar 14 procent. Waar is de anti-muggenspray?

NIEUWS | DIEREN

Bron: ANP / Nature Today | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser