nieuws

Liesbeth Kamerling openhartig over hooggevoeligheid: 'Ik stortte helemaal in'

Liesbeth Kamerling openhartig over hooggevoeligheid: 'Ik stortte helemaal in'

In de nieuwste uitgave van ‘Psychologie Magazine’ vragen zes bekende Nederlanders aandacht voor hoogsensitiviteit: zij ervaren gevoelens heftiger dan de gemiddelde persoon.

| Tim van Erp

Liesbeth Kamerling, Karin Bloemen, Victor Mids, Marian Mudder, Cynthia Schultz en Arthur Japin doen in het tijdschrift hun verhaal.

Lees ook
Cynthia Schultz is hooggevoelig: ‘Mensen vinden vaak dat je je aanstelt’

Alles komt binnen, en hard
Cynthia (27), bekend van en als Miss Lipgloss, trad enkele maanden al naar buiten met haar verhaal; wij spraken haar toen over het onderwerp. In Psychologie Magazine krijgt ze bijval van collega’s. Liesbeth Kamerling bijvoorbeeld. “Ik kijk al jaren geen nieuws meer, lees geen kranten, kijk niet naar Facebook. Al die informatie van beeld en geluid komt rechtstreeks bij mij binnen. Geen hoofdzaken, geen bijzaken, alle details.”

Ingestort
“Toen ik vijftien was stortte ik een keer helemaal in. Iedereen had wel iets zoals een liefde die uitging, een mislukt examen… Ik hoorde al die problemen aan en voelde het allemaal met dezelfde intensiteit. Ik kon alleen nog maar huilen en wilde niemand meer zien.” Liesbeth vertelt dat ze bij Goede Tijden Slechte Tijden bij thuiskomst na een opnamedag meteen ging douchen om alle indrukken van zich af te laten glijden. Maar voordelen ziet ze ook: “Mijn hoogsensitiviteit leidt er ook toe dat ik intens kan genieten, dat is heel fijn.”

De verhalen van alle zes de BN’ers lees je hier (€) bij Psychologie Magazine. Onderstaande video biedt vast een voorproefje:

NIEUWS | BEKEND | MUZIEK

Bron: Psychologie Magazine | Foto: LINDA.01 Berry Lusink

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser